29. april 2021.29. apr 2021.
UTAKMICE POD IMPERATIVOM
RUKOMET: SUPER LIGA – PLEJ OF

UTAKMICE POD IMPERATIVOM

Slaba igra u Beogradu. Metaloplastika izgubila drugu poziciju. Još je realna šansa da sezonu okonča na vicešampionskoj poziciji. Imperativ u narednim kolima. Rudar za respekt, ali ne sme da bude problem
Verovatno da od početka sezone Metaloplastika nije odigrala neubedljivije i slabije nego što je učinila na “Banjici” u subotu. Suština staje u jednu rečenicu, Partizan je bio bolji u svemu što je važno za rezultat, te i bodovi ostadoše u Beogradu.

Mladi tim Metaloplastike očekuje ispit psihološke snage, jer se posle niza od deset pobeda u Super ligi, suočila sa tri neuspeha u četiri meča i neprijatnim pogledom ka tabeli gde je ispod druge pozicije, odnosno SEHA mesta. Brzo su se snovi o tituli pretvorili u strah od izostanka pozicije za SEHA ligu. Jasno je da mira imati šabački klub više bodova od Partizana, jer Beograđani su bolji u međusobnom odnosu.

Bomaštar pred debijem
Reprezentacija Srbije večeras završava uspešni kvalifikacioni ciklus za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. Godine gostovanjem u Grčkoj. Osim proslave obezbeđivanja mesta na Prvenstvu u januaru naredne godine, ovaj meč će biti prilika da golman i kapiten Metaloplastike, Milan Bomaštar debituje na golu nacionalnog tima, jer je jedna od tri alternative na golu selektora Đirone.


-Moramo da se okrenemo sebi i da sebe proanaliziramo i vidimo kako dalje, a to kada kažem mislim i na sebe. Ne mogu da razumem, niti sebi objasnim impresioniranost sa kojom su moji igrači ušli u izuzetno važan meč. Rekao sam momcima pre meča da ovakve duele odlučuje samo želja, a rival je iskazao mnogo veću. Svi su igrači bili u tom stanju impresioniranosti i nisam mogao da ih prepoznam – istakao je trener Veselin Vuković posle meča u Beogradu.

Do kraja ove ekipe očekuje gostovanje u Novom Sadu, Partizan će u Niš, a Nišlije u Šabac. S obzirom na formu Vojvodine, realnije je očekivati da kroz ove mečeve Šapčani vrate poziciju koja je sada primarni cilj.

Partizan - Metaloplastika 32:24 (15:11)
Beograd. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Partizan 6(4), Metaloplastika 3 (2). Isključenja: Partizan 18; Metaloplastika 12 minuta.
M’PLASTIKA: Dodić, Vorkapić 3, Jevtić 2, Pisarić 1, Srdanović 3, Mirković, Milovanović 2, Bomaštar (4 odbrane), Antonijević, Ivanić 2, Radosavljević (3 odbrane) Đukić 2, Mitrović, Babić 1, Todorović 5, Brajović 3(2).
PARTIZAN: Mihajlov, Dragović, Bajčeta, Lasica 2, Grubić, Ivanović 7, Trnavac (12 odbrana), Gojković 1, Mandić, Mićić 3, Gudurić, Dimitrijević 6, Maksić 1, Petrić 7, Bojanić 4, Nešić 1.


Ono što je jasno, to je da Metaloplastika pre pomenutog meča protiv Niša,mora,uz sav pritisak imperativa, pobediti u naredne tri utakmice: Rudar, Dinamo i Dubočicu, a onda osluškivati dešavanja na drugim paketima, što je sportska sudbina kada ne zavisi klub samo od svojih rezultata.
Rudar kao tim sastavljen od iskusnih igrača zaslužuje apsolutni respekt, međutim ne bi smeo da bude problem u Šapcu. Neprijatno iskustvo poraza u prvom delu Super lige pozitivno je uticalo na Metaloplastiku. U tri naredna meča,sva tri u Kostolcu, Metaloplastika je pobeđivala vrlo rutinski i ubedljivo. Nije najbolji rezultatski period za Šapčane, ali ne bi smelo da bude neizvesnosti.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa