29. april 2021.29. apr 2021.
foto: vk šabac (fb)

foto: vk šabac (fb)

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Uspešan kraj dobre sezone

Mladi šabački vaterpolisti koji se spremaju za obaveze u prvom timu, branili su hrabro boje ekipe „Save“ ove sezone u Prvoj B ligi i činili su to izuzetno uspešno, što pokazuje i plasman na konačnoj tabeli. Tim sastavljen od igrača iz mlađih kategorija Vaterpolo kluba „Šabac“ ostvario je šest pobeda, dva puta remizirao i deset puta je poražen. Učinak dobija na značaju kada se zna da su mahom rivali sa dužom tradicijom i iskusnijim sastavom.

U poslednjem kolu Šapčani su remizirali protiv Vračara, a u poslednja četiri kola ostvarili su tri pobede i jedan remi. Sezona za njih je praktično započela tokom leta, pre drugih sportova, kada su nastupili na turniru Druge lige i osvajanjem prve pozicije izborili plasman među prvoligaše, otpočevši mesec dana kasnije novo prvenstvo gde su među rivalima imali nekadašnjeg šampiona Evrope, učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona, učesnika LEN kupa. Predvodnik tima u bazenu bio je iskusni Nikola Car, a sa klupe je tim vođen od Mateje Lončarića i Miloša Bogićevića, takođe bivših prvotimaca Šapčana.

Pančevačka „Mladost“ se plasirala u Prvu A ligu, slavni „Bečej“ će viši rang tražiti kroz baraž protiv kruševačke „Rasine“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa