Info

1. jul 2021.1. jul 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

POTPISAN UGOVOR SA MINISTARSTVOM ENERGETIKE

Sredstva za zamenu stolarije

Grad Šabac jedan je od 67 gradova i opština kojima je Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo finansiranje programa energetske sanacije, odnosno zamene stolarije. Tim povodom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Kraljevu potpisao ugovor sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović i istakao da je cilj da svaka kuća i domaćinstvo na selu imaju mogućnost da zamene dotrajala vrata i prozore.

"Glas Podrinja"


,,Zbog loše izolacije, troši se dosta više toplotne i električne energije. Polovinu novca za zamenu subvencionisaće država i lokalna samouprava, a drugu polovinu građani. U narednom periodu naša lokalna samouprava raspisaće dva javna poziva, za kompanije i građane. Ovo je samo početak, u narednoj godini ćemo izdvojiti mnogo veća sredstva za veliki broj domaćinstava. Zajedno sa državom razvijamo Šabac kao grad budućnosti”, rekao je gradonačelnik Pajić.
Lokalne samouprave za subvencije namenile su 235 miliona dinara, dok su raspoloživa sredstva podsticaja Ministarstva rudarstva i energetike 224 miliona dinara.

Najnoviji broj

29. septembar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa