13. oktobar 2011.13. okt 2011.
ŠABAČKO POZORIŠTE

LAZA ZA KRAJ

Premijerom predstave „Pusti me da sanjam“ u režiji Ivana Tomaševića prošlog četvrtka zatvorena Revija pozorišnih predstava „Teatar na dobrom putu“. Najbolja predstava revije „Zbogom žohari“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina
Laza Lazarević, lekar i književnik, privržen porodici i majci, ceo život proveo je rastrzan između svojih želja i dužnosti sina. Svoju ljubav prema Nemici Ani Gutjar žrtvovaće u interesu porodice i Srbije. Ono što je ostalo nedorečeno, što se naslućivalo kroz njegova dela, pogotovo pripovetku „Švabica“, šabačka publika polako je otkrivala gledajući predstavu „Pusti me da sanjam“.
„Pusti me da sanjam“, rekao je Laza Lazarević jednom svom rođaku. I sanjao je Laza (Vladimir Milojević) na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta o onome što ga je tištilo. Između sna i jave, svesnog i nesvesnog, iscrpljen teškom bolešću i pod uticajem morfijuma, sreo se Laza sa ličnostima koje su obeležile trenutke njegovog života.
Poslednja noć života donela mu je neočekivani susret sa nekadašnjim ideološkim istomišljenikom Svetozarom Markovićem (Slobodan Petranović ““Šarac) koji će ga u jednom trenutku optužiti i za izdaju zarad ljubavi prema Ani (Kristina Pajkić). Tu je i Tumanov, lik iz pripovetke „Švabica“, da bi uneo trenutke veselja, haotičnog bunila i trežnjenja činjenicom da je Ana volela njega a ne Lazu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa