8. jul 2021.8. jul 2021.
foto: FB strana  ŽRK Medicinar

foto: FB strana ŽRK Medicinar

VANjA ĐORĐEVIĆ, NOVI ČLAN ŽRK MEDICINAR

Ponovo zaljubljena u rukomet

Šabac poseban rukometni grad. Veliko uzbuđenje zbog nastupa za Medicinar. Mlad tim koji na terenu izgleda iskusno. Vratila se rukometna strast. Optimistička očekivanja
Vanja Đorđević, 34-godišnji rukometni bek, pre tri godine se radovala tituli šampiona sa Jagodinom, osećajući da je vreme za nove životne puteve. Sticaj okolnosti je vratio rukometu, a strast ka igri koja je nosila tokom karijere ponovo je oživela potpisujući ugovor sa šabačkim Medicinarom.
-Posle titule sa Jagodinom osetila sam zasićenje rukometom i želela da krenem nekim drugim stazama. Završila sam u Beogradu Frizersku akademiju, otpočela privatnu praksu i mislila sam da je sport lepa uspomena. Kako sam iz privatnih razloga svakog vikenda odlazila u Petrovac dobila sam ponudu od Sloge da obučem njihov dres – priseća se novi deo bekovske linije Šapčanki.

Rođena 1986. u Petrovcu na Mlavi, nastupajući u Super B ligi Vanja je bila najzvučnije ime i oslonac mladog tima Sloge. Predvodila je izuzetno mlad sastav. Gotovo svaki meč se suočavala sa flaster odbranom ka njoj.

-Nisam uživala u sportu kao nekada. Imali smo mlad tim, rezultati nisu ni mogli biti imperativ, ali se ni u dobrim nastupima nisam osećala zaljubljenom u rukomet. Vremenom se osećao i umor u ekipi, većina rukometašica je igrala i za prvi i za drugi tim, uz svakodnevne treninge. Imala sam ponudu da nastavim u Slogi, vagala sam i o mogućnosti da okončam karijeru kada je stigao poziv iz Šapca.
Medicinara se do sada sećala po polufinalu Kupa 2018. i meču u kojem je noseći dres šampiona pretrpela eliminaciju baš od Šapčanki u sjajnoj atmosferi hale „Zorka“. Prvi nedavni kontakt sa Vanjom Đorđević ostvarila je Sandra Kolaković. Onog trenutka kada je želja postala obostrana, dogovor o pojedinostima je bio brz i efikasan.

Posebna aura Šapca
Sve ono što karakteriše Medicinar, ističe Vanja, predstavljalo je najveći motiv da baš Šabac odabere kao narednu igračku destinaciju.
-Ime grada nosi posebnu težinu u rukometnom svetu, publika je bez premca u Srbiji, bez obzira da li su rezultati dobri ili loši, razume rukomet i ume da podigne tim u teškim trenucima. Mlad sastav neverovatnog potencijala, opčinjavajuće želje za napretkom, igračice koje poznajem kao odlične sportistkinje i još bolje ljude. Naravno, radujem se povratku Ane Radović koja je jedinstvena po znanju, majstrostvu gde gledajući nju vidite nekoga ko ne igra, već se igra rukometa i apsolutno dominira. Osećam ponovo želju za rukometom kao nekada i jedva čekam treninge, pripreme, utakmice.


-Sandra me je pitala da li bih došla u Medicinar? Rekla sam da moram da razmislim, međutim brzo sam osetila kako bi to mogao biti pravi potez. Stupila sam u kontakt sa predsednikom Bojanom Radukićem, brzo smo se sporazumeli oko detalja i ugovor sam potpisala sa velikim uzbuđenjem. Kroz razgovor sa nekadašnjim rukometašicama sam čula samo lepe reči po pitanju organizacije, rada. Istovremeno Super A liga je osetno kvalitetnija, čak i kada se neko izoluje flasterom, pet na pet pruža velike mogućnosti, jer je kvalitet igračica na višem nivou.

Iznad broja 11 na teget-plavom dresu nekadašnjeg šampiona Srbije već stoji prezime Đorđević. Prvi put će na njenom srcu stajati plavo-beli grb, ali većinu rukometašica je upiznala prateći ekipu prethodne sezone.

-Gledajući Medicinar nikada ne bih ni pretpostavila koliko je u pitanju mlad tim. Iako još srednjoškolke devojke su izgledale impresivno, iskusno u nekim mečevima i vrlo sam se iznenadila kada sam saznala da su na samom početku karijere.
Ambicije kluba u narednoj sezoni su svakako veće nego u prethodnoj. Da li će težnje biti i na nivou plej ofa zavisi od prelaznog roka.

foto: FB strana ŽRK Medicinar


-Mnogo je lep osećaj pobeđivati u sportu, uživam na kraju meča gde smo osvojili bodove i želim da što češće to osećam i u Medicinaru. Da ne verujem da možemo mnogo, verovatno ne bih ni dolazila, zato sam optimista i želela bih da se na kraju sezone osećam isti polet i entuzijazam kao sada – zaključuje novi bek šabačkog „Medicinara“.

Pripreme Šapčanki startuju 2. avgusta, a sredinom septembra započinje sezona u kojoj će ponovo biti 12 ekipa, a Zaječar i Mladi Radnik su zamenili Crvena Zvezda i Beograd.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa