Info

8. jul 2021.8. jul 2021.
Realizacija antistres radionice
Sastanak Podružnice mačvanskog okruga Pedagoškog društva Srbije u Šabačkoj gimnaziji u Šapcu

Realizacija antistres radionice

Drugi zajednički sastanak. Antistres radionica kao razmena iskustava iz prakse. Značaj i uloga stručnih saradnika tokom realizacije kombinovane nastave u kojem su učestvovali stručni saradnici iz cele Srbije
U petak, 2. jula 2021. godine u 12 sati u svečanoj sali Šabačke gimnazije u Šapcu održan je sastanak Podružnice mačvanskog okruga Pedagoškog društva Srbije. Podružnica je osnovana u martu 2021. godine i ovo je drugi zajednički sastanak predstavnika osnovnih i srednjih škola sa teritorije okruga, Akademije strukovnih studija Šabac, odseka za vaspitače i medicinske sestre vaspitače i studentkinja psihologije Filozofskog fakulteta iz Novog Sada.



Direktorka Šabačke gimnazije, Marijana Isaković je pozdravila sve članove Podružnice i poželela im dobrodošlicu, uz isticanje značaja stručnih saradnika za rad u vaspitno obrazovnim i obrazovno vaspitnim ustanovama i značaj saradnje i podrške u radu direktorima koju svakodnevno dobijaju od stručnih saradnika.
Na dnevnom redu imali smo samo jednu tačku realizaciju Antistres radionice kao razmenu iskustva iz prakse, koja će nadamo se unaprediti rad stručnih saradnika u smislu ličnog razvoja ali i u saradnji i radu stručnih saradnika sa kolegama. Koleginica Mirjana Vasić, diplomirani psiholog, specijalista iz oblasti psihoterapije je autor i realizator radionice koja je trajala devedeset minuta. Rad se odvijao u manjim grupama i zajednički sa svim prisutnim članovima a evaluacija radionice pokazala je da se koleginicama i kolegi razmena iskustva na ovakav način veoma dopada, zatim i sadržaji o kojima smo diskutovali i voditelj koja je dobila sve pohvale za realizaciju. Jedan od opštih utisaka prisutnih članova Podružnice je da smo svi zadovoljni što se epidemiološka situacija popravlja i što možemo naše susrete i sastanke da organizujemo uživo, jer nam je to nedostajalo u poslednjih godinu dana. Sledeći susret svakako planiramo za avgust kada ćemo predstaviti rezultate istraživanja Značaj i uloga stručnih saradnika tokom realizacije kombinovane nastave u kojem su učestvovali stručni saradnici iz cele Srbije. Mi se radujemo svakom novom susretu a verujemo i ostale kolege, rekle su nam Biljana Drobnjak, predsednik Podružnice mačvanskog okruga i Danijela Živanović, zamenik i za kraj ovog razgovora nam istakle da su u samo jednoj reči na kraju radionice kada je trebalo opisati realizaciju radionice i svoje utiske se najčešće čule reči podrška, deljenje, poverenje, opuštanje, odmor, učenje što je i bio jedan od ciljeva da je Podružnica ( tj. sastanci stručnih saradnika), deo svih nas i da nam svima pripada, da smo jedni drugima zaista stručna podrška jer na svojim radnim mestima smo mi ti koji podršku, pomoć i poverenje pružamo drugima, sve ovo je kao pomoć pomagačima ili savet onima koji savetuju ...



Sastanku su prisustvovali predstavnici sledećih škola: Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ – Biljana Ercegovčević, Ekonomsko-trgovinske škole „Stana Milanović“ Katarina Stojićević i Ivan Todić, Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika – Milica Jevtić, Tehničke škole Šabac – Dušanka Jovanović i Danijela Živanović, Šabačke gimnazije - Biljana Drobnjak, Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ i OŠ Majur - Mirjana Vasić, Stručne hemijske i tekstilne škole – Snježana Jovanović, Škole primenjenih umetonosti iz Šapca – Gordana Grubiša, OŠ „Janko Veselinović“ Šabac, OŠ „Nikola Tesla“ Dublje i OŠ „Cvetin Brkić“, Glušci – Snežana Glogovac i Jasmina Đurković, OŠ „Nata Jeličić“ Šabac –Tanja Stojčić, Akademije strukovnih studija Šabac, odseka za vaspitače i medicinske sestre vaspitače dr Kristina Krstić i Marija Lukić i student psihologije Filozofskog fakulteta iz Novog Sada – Tijana Ćirić.

Sledeći susret svakako planiramo za avgust kada ćemo predstaviti rezultate istraživanja Značaj i uloga stručnih saradnika tokom realizacije kombinovane nastave u kojem su učestvovali stručni saradnici iz cele Srbije


-Imala sam čast i zadovoljstvo da budem u ulozi voditelja radionice svojim koleginicama i kolegama stručnim saradnicima. Zahvaljujem se svima koji su dali svoj doprinos da se ova aktivnost realizuje, prvenstveno inicijatorkama, našim domaćinima kao i svim učesnicima. Veoma sam zadovoljna što su postignuti predviđeni ciljevi od kojih je za mene najvažniji bio da se na kraju ove izuzetno stresne školske godine, na jedan edukativan način relaksiramo i da se zajedno podsetimo koliko nam je svima važna međusobna podrška. Ona se prvenstveno iskazuje dobrom komunikacijom, razmenom informacija i iskustava, dobronamernošću i uzajamnim poštovanjem a to su sve vrednosti za koje se mi, stručni saradnici zalažemo. Kroz ovakve i slične aktivnosti mi dajemo svoj doprinos promociji tih vrednosti, ne samo na rečima već i na delu. To bi možda bila i najvažnija poruka ovog našeg susreta - rekla je Mirjana Vasić autor i realizator radionice i član Podružnice mačvanskog okruga PDS.
Sastanak su pripremale i realizaciju radionice dogovorile predsednik Podružnice Biljana Drobnjak i zamenik predsednika Danijela Živanović.
B. Drobnjak

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa