13. oktobar 2011.13. okt 2011.

PRIMER DOBRE PRAKSE

Od samog otvaranja smera kozmetički tehničar u Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović“ u Šapcu pre osam godina, uspostavljena je saradnja između ove obrazovne ustanove i Kozmetičke kuće „Aura profi“. Pomoć u opremanju kabineta aparatima neophodnim za obavljanje praktične nastave sa jedne i zapošljavanje kadrova sa druge strane, jedan je od primera dobre prakse na relaciji školstvo - privreda.
Smer kozmetički tehničar u Medicinskoj školi u Šapcu otvoren je 2003. godine, kao obrazovni profil za kojim se javila potreba s obzirom na veliki broj otvorenih salona lepote. Od 2007. godine kad je izašla prva generacija, šest najboljih učenica pronašlo je posao u najstarijoj kozmetičkoj kući u gradu, koja je i inače, na razne načine u proteklom perodu bila uključena u deo praktične nastave ovog profila.
- Ovo je pravi primer saradnje između ustanove koja obrazuje i one koja taj kadar zapošljava. Salon „Aura profi“ nam je uvek izlazio u susret, od prvog dana kad smo osnovali smer tako što su naši učenici tamo mogli da obavljaju praksu. Ono što je mislim jedinstven primer u široj okolini je to da vlasnica salona jako poštuje učenika praktičara koga mi proglasimo najboljim tako što ga odmah po završetku školovanja zaposli ““ kaže Snežana Opačić, direktorka Medicinske škole

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa