Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.

ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

Од самог отварања смера козметички техничар у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“ у Шапцу пре осам година, успостављена је сарадња између ове образовне установе и Козметичке куће „Аура профи“. Помоћ у опремању кабинета апаратима неопходним за обављање практичне наставе са једне и запошљавање кадрова са друге стране, један је од примера добре праксе на релацији школство - привреда.
Смер козметички техничар у Медицинској школи у Шапцу отворен је 2003. године, као образовни профил за којим се јавила потреба с обзиром на велики број отворених салона лепоте. Од 2007. године кад је изашла прва генерација, шест најбољих ученица пронашло је посао у најстаријој козметичкој кући у граду, која је и иначе, на разне начине у протеклом пероду била укључена у део практичне наставе овог профила.
- Ово је прави пример сарадње између установе која образује и оне која тај кадар запошљава. Салон „Аура профи“ нам је увек излазио у сусрет, од првог дана кад смо основали смер тако што су наши ученици тамо могли да обављају праксу. Оно што је мислим јединствен пример у широј околини је то да власница салона јако поштује ученика практичара кога ми прогласимо најбољим тако што га одмах по завршетку школовања запосли ““ каже Снежана Опачић, директорка Медицинске школе

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa