22. jul 2021.22. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ŠLjUNČENjE PUTEVA U RIBARIMA

Brži i lakši put do njiva

Investicija vredna 600.000 dinara povezuje 500 hektara oranica i spaja grad Šabac i opštinu Bogatić
Osam kilometara nekategorisanih puteva pošljunčeno je u Ribarima. Investicija vredna 600.000 dinara realizovana je delom iz budžeta grada i delom od sredstava mesne zajednice. Nadležni u šabačkoj gradskoj upravi kažu da je ovo samo još jedan korak u boljoj saradnji Grada i mesnih zajednica, dok meštani tvrde da im je navedena investicija olakšala pristup njivama i uštedela vreme i novac.
-Bilo je loše ranije, pa nam ovi radovi mnogo unače i zahvalan sam na podršci gradu Šapcu i gradonačelniku, koji su nam omogućili da realizujemo naše planove u mesnoj zajednici Ribari. Prvi na listi radova nam je bilo šljunčenje ove deonice od 8.000 metara puta. Jedan deo predstavlja granicu između Šapca i Bogatića, reč je o dužini od 1.000 metara koja nije bila pošljunčena proteklih 30 godina. Mislim da smo ovim pokazali znak da razmišljamo o najudaljenijim građanima naše mesne zajednice- istakao je Zoran Maletić, član Saveta MZ Ribari, i dodao da planovi za budućnost postoje, a to je asfaltiranje ovog atarskog puta koji čini sponu između 500 hektara oranica.

Foto: Glas Podrinja


V.d. direktora JP ,,Infrastruktura” Milica Pavlović objasnila je da su pored radova u Ribarima u toku radovi u Slepčeviću i Duvaništu, te da je izvođač svih navedenih investicija Mišarska firma “Transfer”.

-U toku su radovi u Slepčeviću, tamo je vrednost radova oko 900.000 dinara, i dužina koja se šljunči je oko 4 km. Pored toga izvedeni su radovi na šljunčernju atarskih puteva u Duvaništu, gde je vrednost radova oko 300.000 dinara, a dužinaoko 2 kilometra- istakla je Pavlović, dok je Milan Begović iz Duvaništa, iskoristio priliku da se zahvali GU Šabac na saradnji i razumevanju za potrebe žitelja ovog sela.

- Nije reč o nekoj prevelikoj dužini, ali smo zadovoljni. Bitno je da se nešto radi i dešava u selu. Da mi do naših njiva zgodnije dođemo i nemamo problema da našim mašinama i traktorima pristupimo njivama - kaže Begović, i dodaje:

- U našem se selu u prethodnom periodu slabo se radilo, ništa se nije pomeralo, niko nije vodio računa o nama. Međutim za sada bih pohvalio novu vlast u Šapcu, jer su počeli da brinu i o nama.
Da je interes građana presudan u politici gradske uprave potvrdio je i zamenik gradonačelnika Blaža Knežević. On je u Ribarima istakao da je iz budžeta opredeljeno oko 230 miliona dinara za radove u mesnim zajednicama i da ni jedan deo Šapca neće biti zapostavljen.

Foto: Glas Podrinja


-Ovo je prilika da sredstav u skladu sa Zakonom budu iskorišćena na pravi način. Danas smo u Ribarima i nastavljamo dalje. Najvažnije je da građani na kraju shvataju da su u rukovodstvu Grada dobili pravog partnera, i da smo svi zajedno partneri sa Vladom republike Srbije koja je već ulaže ozbiljne projekte na teritoriji gradaŠapca, počev od auto puta, mosta brze saobraćajnice, asfaltiranja nekih značajnih puteva- istakao je Knežević i podvukao da se do kraja godine očekuje dolazak nekoliko investicija u Grad koji će značajno dopuniti budžet, što će sa druge strane omogućiti da se u sledećoj sezoni izvede još značajnih radova.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa