Info

5. avgust 2021.5. avg 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

MINISTAR POPOVIĆ U POSETI LjUBOVIJI

Ulaganje u opštinu

Ideja je da Opština Ljubovija sledeće godine konkuriše kod resornog Ministarstva za otvaranje sličnog centra u Ljuboviji.
Popović je rekao da će na ovaj način mladi inovatori imati mogućnost da razvijaju svoje preduzetničke veštine i da razmenjuju znanja i iskustva kako bi na najbolji način doveli svoje ideje do tržišta
Posle otvaranja Regionalnog inovacionog smart siti centra u Malom Zvorniku, prošlog ponedeljka, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je Ljuboviju. Popovića su ispred zgrade Opštinske uprave dočekali predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović i zamenik predsednika Aleksandar Đukić sa saradnicima, nakon čega je ministar izrazio želju da povodom današnjeg praznika obiđe crkvu Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Ministar Popović i predstavnici opštine održali su radni sastanak na kom se našlo više tema. Najviše se razgovaralo o ulaganjima u Ljuboviju, kako trenutnim tako i budućim. Ideja je da Opština Ljubovija sledeće godine konkuriše kod resornog Ministarstva za otvaranje sličnog centra u Ljuboviji.
Popović je rekao da će na ovaj način mladi inovatori imati mogućnost da razvijaju svoje preduzetničke veštine i da razmenjuju znanja i iskustva kako bi na najbolji način doveli svoje ideje do tržišta. On je između ostalog naglasio da je Srbija u proteklih nekoliko godina uložila više od 100 miliona evra u izgradnju inovacione infrastrukture i startap ekosistema, što je dovelo do toga da je izvoz usluga iz Srbije u oblasti informaciono-komunikacionih sistema u 2020. godini dostigao 1,44 milijarde evra.

Ljubovija.info


Smart siti centri su deo integrisanog inovacionog ekosistema sa više od 20 startap i smart siti centara i tehnoloških parkova u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Čačku, a cilj je da korisnici ovih centara između sebe sarađuju i razmenjuju ideje i znanje. Popović je dodao da razvoj inovacione infrastrukture širom Srbije i njihovo umrežavanje donosi odlične rezultate na polju razvoja preduzetništva i otvaranja novih, dobro plaćenih radnih mesta. događaju prisustvovao i načelnik MUO Vladan Krasavac.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa