9. septembar 2021.9. sep 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Prijem gradonačelnika Aleksandra Pajića za Anju Petrović studentkinju Univerziteta Oksford

Mlada Šapčanka, primer i ponos

Šapčanka Anja Petrović nastavlja akademsko usavršavanje u Velikoj Britaniji. Nosilac brojnih nagrada i priznanja. Stipendija prestižnog Univerziteta Oksford. Podrška grada Šapca na putu uspeha
Šapčanka Anja Petrović nastaviće ove jeseni svoje akademsko usavršavanje na prestižnom Univerzitetu Oksford u Velikoj Britaniji. Kako bi joj obrazovni put bio lakši Grad Šabac je darovao budućoj studentkinji inženjerstva laptop računar.
-Anja je ponos Šapca i bilo nam je veoma drago što kao grad možemo da damo skroman doprinos njenom profesionalnom i obrazovnom usavršavanju. Nadamo se da će poklon laptop računar biti od značaja za Anju i njene studije. Svojim znanjem i zalaganjem, Anja je uspela da bude u grupi od 170 mladih ljudi koji će studirati na Oksford univerzitetu i ostvari punu stipendiju kao jedna od tri internacionalna studenta - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić tokom svečanog prijema za mladu Šapčanku, naglasivši da će grad uvek podržati istaknute pojedince kako bi ostvarili svoj pun potencijal.

Grad je uvek tu da pomogne najboljim građanima, a ovo je samo jedan od primera, te se nadamo da će Anjinim stopama krenuti brojni naši učenici


- Grad je uvek tu da pomogne najboljim građanima, a ovo je samo jedan od primera, te se nadamo da će Anjinim stopama krenuti brojni naši učenici, jer Šabac treba da bude grad znanja i grad budućnosti - zaključio je gradonačelnik.
Mlada Šapčanka je znanje sticala u Šapcu i Beogradu u Matematičkoj gimnaziji osvajavši brojne nagrade iz matematike i fizike, te je prirodan sled bio dalje usavršavanje na poznatom koledžu.
-Obrazovanje koje sam stekla u rodnom gradu, Šabačkoj gimnaziji i Metematičkoj gimnaziji bilo je odlična baza i veoma sam srećna što ću imati priliku da studiram u Velikoj Britaniji. Poklon Grada za mene je vetar u leđa za moje dalje profesionalno usavršavanje, ali i pokazatelj da Šabac vodi računa o svojim talentima i da ceni rad i trud - rekla je Anja.
Kako Anja ističe, njen spektar interesovanja prevazilazi granice klsičnog obrazovanja, te se posvetila i humanitarnom i volonterskom radu tokom školovanja.
- Posebno sam ponosna na društveno odgovorene akcije u kojima sam učestvovala. Sva znanja i veštine koje posedujem će mi značiti tokom studija u Britaniji naredne četiri godine.

M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa