9. septembar 2021.9. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Zavod za javno zdravlje kreirao novu aplikaciju

„Čuvar zdravlja“ na usluzi građanima

Ova aplikacija namenjena je svim građanima Mačvanskog okruga ali je dostupna i za informisanost ostalog građanstva. „Čuvar zdravlja“ takođe omogućava da se na brz način zakaže PCR testiranje. „Čuvar zdravlja“ koja je mobilna aplikacija dostupna u ovom momentu na Google play i Huawei Store prodavnicama
Zavod za javno zdravlje Šabac kreirao je novu aplikaciju, prvu ovakvog tipa u regionu, pod nazivom „Čuvar zdravlja“ u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Institutom za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović – Batut i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.
Ova aplikacija namenjena je svim građanima Mačvanskog okruga ali je dostupna i za informisanost ostalog građanstva, a ima za cilj da na inovativan i jedinstven način informiše i edukuje građane o temema i situacijama koje su aktuelne poput korona virusa, vakcinicije, aero zagađenja.

„Čuvar zdravlja“ koja je mobilna aplikacija dostupna u ovom momentu na Google play i Huawei Store


Svi podaci bitni za građane Mačvanskog okruga u svakom trenutku biće dostupni. Brži i precizniji protok informacija i usluga od velikog je značaja za sve sugrađane.

„Čuvar zdravlja“ takođe omogućava da se na brz način zakaže PCR testiranje, informiše o vakcinaciji, pronađe najbliži vakcinalni punkt na kom se može izvršiti imunizacija, kao i preuzimanje digialnog sertifikata.

Zavod za javno zdravlje Šabac je akreditovana ustanova za merenje kvaliteta vazduha i nivoa aero zagađenja i kao takav sve podatke merenja čini dostupnim pomoću ove aplikacije. Kvalitet vazduha može se proveriti na četiri merne stanice u gradu – Autobuska stanica, Kasarna, Benska Bara, Vatrogasni dom.

Foto: Glas Podrinja


Takođe, nudi informacije o svim uslugama i delatnostima koje ZZJZ pruža ali ima i edukativni karakter. Daje priliku za praćenje modernih zdravstvenih trendova i mogućnost upoznavanja sa rizicima kojima su svi ugroženi. Ističe važnost zdrave ishrane i bavljenja sportom.

-U godini velikog jubileja jako značajna stvar za našu ustanovu u cilju dalje modernizacije komunikacije sa svim našim korisnicima je upravo izrada aplikacije. Ideja o razvoju ove aplikacije je informisanje građana u vezi korona virusa, vakcinacije i svih onih usluga koje su ljudima neophodne prilikom putovanja ili ostvarivanja bilo kog prava – istakao je v.d. direktora dr Branko Vujković.
„Čuvar zdravlja“ koja je mobilna aplikacija dostupna u ovom momentu na Google play i Huawei Store prodavnicama ali će uskoro postati dostupna i Apple korsnicima.



-Osluškivali smo potrebe naših korisnika tako da je jako važan segment naše aplikacije informisanje o aero zagađenju i parametrima kvaliteta vazduha. Pored toga imamo i ankete, interaktivne platforme za komunikaciju sa građanima, bilo da je to glasovna pretraga ili konkretno pitanje putem e maila – dodao je dr Vujković.

Aplikacija će imati i drugu fazu razvoja nakon koje će postati personalizovana za svakog pojedinca i tako će moći da dođu do svojih nalaza poput laboratorijskih analiza.
Ž.P.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa