9. septembar 2021.9. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ASFALTIRANjE ULICA NA ŽIVINARNIKU

Radovi posle 35 godina

Na više mesta u gradu u toku su infrastrukturni radovi. Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić u petak je ispratio asfaltiranje ulice Zmaj Jovine u Mesnoj zajednici Žika Popović. Radi se o ulici dužine 270 metara.

-Ove godine smo opredelili velika finansijska sredstva za rekonstrukcije ulica u gradu i selima. Mesna zajednica Žika Popović je takođe izdvojila dosta sredstava za asfaltiranje. Posle Zmaj Jovine nastavljamo u Mladena Đuričića, Prote Smiljanića i one će u narednih nekoliko dana biti završene. Radimo i parking na raskrsnici sa Norveškom ulicom. Oko 9,3 miliona dinara je opredeljeno za ove radove. Brinemo o celoj teritoriji Grada Šapca i nadam se da će svi stanovnici, kako grada, tako i sela, biti zadovoljni posle završetka ovih radova. Malo smo kasnili, ali vreme nam ide na ruku i siguran sam da će sve predviđeno biti završeno u ovoj kalendarskoj godini. Ovi radovi su, u prethodnom periodu, rađeni samo pred izbore. Mi pokazujemo da ćemo svake godine raditi na zadovoljenju potreba naših sugrađana. Ovo nisu predizborne radnje, jer su izbori tek za tri godine, rekao je gradonačelnik Pajić.

Predsednik Saveta MZ Žika Popović Vladan Manjenčić navodi da su zajedno sa Gradskom upravom i JP “Infrstruktura Šabac” isplanirali da se ove godine uradi određen broj ulica.

-To se sada i realizuje. Naravno, od velikog je značaja za stanovnike MZ. Ovde je bio samo osnovni sloj asflata i na njemu su se pojavile rupe. Asfalt koji se sada radi je dosta kvalitetniji, što znači da će i duže trajati. Trudićemo se da uradimo što više u skladu sa sredstvima kojima raspolažemo, rekao je Manjenčić.

Dr Nebojša Trojančević iz ulice Zmaj Jovine kaže da su stanovnici iskazali veliku zahvalnost Gradskoj upravi.

-Poslednji radovi ovde su bili pre 35 godina, za vreme stare Jugoslavije. Moja deca su četvrta generacija koja odrastaju u ovoj ulici. Uvereni smo da će gradska vlast nastaviti sa infrastrukturnim radovima i ulaganjima koja će omogućiti bolji život ne samo građanima MZ Žika Popović, nego svim građanima Šapca, rekao je Trojančević.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa