Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Пријем градоначелника Александра Пајића за Ању Петровић студенткињу Универзитета Оксфорд

Млада Шапчанка, пример и понос

Шапчанка Ања Петровић наставља академско усавршавање у Великој Британији. Носилац бројних награда и признања. Стипендија престижног Универзитета Оксфорд. Подршка града Шапца на путу успеха
Шапчанка Ања Петровић наставиће ове јесени своје академско усавршавање на престижном Универзитету Оксфорд у Великој Британији. Како би јој образовни пут био лакши Град Шабац је даровао будућој студенткињи инжењерства лаптоп рачунар.
-Ања је понос Шапца и било нам је веома драго што као град можемо да дамо скроман допринос њеном професионалном и образовном усавршавању. Надамо се да ће поклон лаптоп рачунар бити од значаја за Ању и њене студије. Својим знањем и залагањем, Ања је успела да буде у групи од 170 младих људи који ће студирати на Оксфорд универзитету и оствари пуну стипендију као једна од три интернационална студента - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић током свечаног пријема за младу Шапчанку, нагласивши да ће град увек подржати истакнуте појединце како би остварили свој пун потенцијал.

Град је увек ту да помогне најбољим грађанима, а ово је само један од примера, те се надамо да ће Ањиним стопама кренути бројни наши ученици


- Град је увек ту да помогне најбољим грађанима, а ово је само један од примера, те се надамо да ће Ањиним стопама кренути бројни наши ученици, јер Шабац треба да буде град знања и град будућности - закључио је градоначелник.
Млада Шапчанка је знање стицала у Шапцу и Београду у Математичкој гимназији освајавши бројне награде из математике и физике, те је природан след био даље усавршавање на познатом колеџу.
-Образовање које сам стекла у родном граду, Шабачкој гимназији и Метематичкој гимназији било је одлична база и веома сам срећна што ћу имати прилику да студирам у Великој Британији. Поклон Града за мене је ветар у леђа за моје даље професионално усавршавање, али и показатељ да Шабац води рачуна о својим талентима и да цени рад и труд - рекла је Ања.
Како Ања истиче, њен спектар интересовања превазилази границе клсичног образовања, те се посветила и хуманитарном и волонтерском раду током школовања.
- Посебно сам поносна на друштвено одговорене акције у којима сам учествовала. Сва знања и вештине које поседујем ће ми значити током студија у Британији наредне четири године.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa