Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Бака Милка од Глине до Јаловика
НЕОБИЧНЕ ЖИВОТНЕ СУДБИНЕ

Бака Милка од Глине до Јаловика

Хвала Општини Владимирци и дивним суседима из Јаловика који су показали да имају широку душу као и ова дивна побрђа. Од самог доласка и велике помоћи да дођем до свог дома иако у већ позним годинама уживам са својим комшијама. Ћерке Јованка и Нада као и унуке Гордана и Бојана редовно ме обилазе. Тешко бих речима могла изрећи захвалност за овај лепи дом који из дан у дан поприма топлину коју сам у бегу оставила у околини Глине, говори старица ведра духа до утанчине се присећајући свега што је доживела већ далеке 1995. године
Миран живот у селу Балинац за виталну баку ведра духа Милку Чучковић 1995.године преточио се у болан растанак са завичајем преко Београда и Владимираца да уточиште нађе у Јаловику. Ту почиње суживот са селом које је усвојила као да од рођења живи у њему. Супруг Јово је преминуо 2007. године а бака ведрог духа пронашла мир у кући коју је добила од комесеријата за избегла и расељена лица. Потписани уговор 15.априла текуће године био је само тачка у причи која је трајала од погрома до мирног окружења питоме Посавотамнаве:

Хвала Општини Владимирци и дивним суседима из Јаловика који су показали да имају широку душу као и ова дивна побрђа. Од самог доласка и велике помоћи да дођем до свог дома иако у већ позним годинама уживам са својим комшијама. Ћерке Јованка и Нада као и унуке Гордана и Бојана редовно ме обилазе. Тешко бих речима могла изрећи захвалност за овај лепи дом који из дан у дан поприма топлину коју сам у бегу оставила у околини Глине, говори старица ведра духа до утанчине се присећајући свега што је доживела већ далеке 1995. године.

Али и сваке, како каже, доброте и помоћи када јој је било најтеже. Увек су јој се нашли при руци сви редом од најмлађих до њених вршњака. Већ добрано у деветој деценији живота радује се сваком новом дану и по ко зна који пут говори о немерљивој захвалности Владимирцима и Јаловику на топлини и лепој речи на сваком кораку .

За крај на растанку из њене нове куће само је уз осмех рекла да је она бака Милка из Јаловика.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa