Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Још једна организација приступила Акцији
САОПШТЕЊЕ

Још једна организација приступила Акцији

Окупили су се људи који деле исте политичке вредности, дефинисали смо програм „Зелени договор за Србију“ на ком смо заједно радили и сада то нудимо грађанима. Отворена грађанска платформа Акција, политичка странка Заједно за Србију и 28 партнерских организација раде оно што грађани данас очекују да треба да се деси у опозицији – удруживање, јер смо појединачно сви слаби, конкретна политичка понуда коју имамо у програму Зелени договор за Србију и нови људи, казао је Зеленовић
Отвореној грађанској платформи Акција приступила је Група грађана „Саборност“ из Богатића, која је 28. чланица ове грађанске платформе.
Иницијатор Акције Небојша Зеленовић истакао је да Акција расте из дана у дан и најавио да ће у наредном периоду бити још нових чланица.
-Оно што смо направили пре седам-осам месеци постаје пројекат на националном нивоу. Све што смо урадили у протеклом периоду рађено је по угледу на уређена друштва и уређене политичке системе. Окупили су се људи који деле исте политичке вредности, дефинисали смо програм „Зелени договор за Србију“ на ком смо заједно радили и сада то нудимо грађанима. Отворена грађанска платформа Акција, политичка странка Заједно за Србију и 28 партнерских организација раде оно што грађани данас очекују да треба да се деси у опозицији – удруживање, јер смо појединачно сви слаби, конкретна политичка понуда коју имамо у програму Зелени договор за Србију и нови људи, казао је Зеленовић данас.
Зоран Гачић из Групе грађана „Саборност“ поручио је да је његова организација у програму Зелени договор за Србију видела многе ствари које треба да се имплементирају у свакодневни живот у Србији и да је то определило чланове ове организације да приступе Акцији, као и искрене, честите и здраве поруке које упућују представници Акције.
-Ту смо да бисмо решили проблеме на локалном нивоу. У нашем крају одређени проблеми се не решавају годинама и нису примерени у 21. веку, као рецимо чињеница да у Мачви четири села немају здраву пијаћу воду. Имамо проблем одлагања отпада животињског порекла и потенцијалну заразу због тога. Један од проблема су и плитки базени са пијаћом водом, објаснио је Гачић.
Он је додао да људи у Групи грађана „Саборност“ нису политичари већ живе од свог рада и у Зеленом договору виде решења за свакодневне проблеме у својој заједници.
Акција у наредном периоду очекује чланство из Новог Сада и Владимираца, најавио је Зеленовић.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa