Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња,  процедуру уградње обављаће  специјалистички кадар који је прошао  посебну обуку и спреман је да парира  колегама из великих центара

Фото: Глас Подриња, процедуру уградње обављаће специјалистички кадар који је прошао посебну обуку и спреман је да парира колегама из великих центара

И У НЕСТАБИЛНИМ ЕПИДЕМИОЛОШКИМ УСЛОВИМА БОЛНИЦА УВОДИ НОВЕ ПРОЦЕДУРЕ

Све спремно за пејсмејкер центар

Добијањем сагласности од стране Министраства здравља за увођење нове здравствене технологије и потписивањем уговора о финансирању са Републичким фондом здравственог осигурања, стекли су се сви услови за увођења нове услуге за потребе пацијената Мачванског округа
Општа болница Шабац у протеклом периоду је, упркос тешкој епидемиолошкој ситуацији и функционисању у статусу ковид болнице, успела да испуни све критеријума за формирање пејсмејкер центра. Постојањем таквог центара поспешује се прогрес регионалне медицине и кардиолошке службе у здравственој установи секундарног нивоа, чиме се постиже растерећење терцијарних центара и децентрализација пејсмејкер терапије у земљи.

Половином 2019. године иницирано је формирања пејсмејекер центра у овом делу Западне Србије. Од тада су обезбеђени просторно - техничких услови и извршена едукација кадра. Потом је уследило отврање Пејсмејкер амбуланте, што представља камен темељац у настајању будућег центра интервентне кардиологије у Шапцу. У Пејсмекер амубуланти у Служби за интерну медицину, за 15 месеци рада редовне контроле успешно је обавило 364 пацијената, којима је већ уграђен уређај за трајну електростимулацију рада срца.

Добијањем сагласности од стране Министарства здравља за увођење нове здравствене технологије и потписивањем уговора о финансирању са Републичким фондом здравственог осигурања, стекли су се сви услови за увођења нове услуге за потребе пацијената Мачванског округа.

У Општој болници Шабац ускоро ће почети да се примењује процедура уграђивања антибрадикардног пејсмејкера, односно трајног вештачког водича срчаног ритма, која ће се изводити у Служби операционог блокa.

Примена овог сегмента интервенте кардиологије у Пејсмекер центру, нашим пацијентима доноси бенефит због близине места излечења и брзине доступности интервенције, а здравственом систему уштеде услед смањења листа за чекање и транспорта у веће центре


Процедуру уградње обављаће специјалистички кадар који је прошао посебну обуку и спреман је да парира колегама из великих центара. У тиму су лекари и сестре из Пејсмејкер амбуланте заједно са још са још две хируршке сестре и једним рендген техничаром, који су такође едуковани за ову врсту интервенције.

Примена овог сегмента интервенте кардиологије у Пејсмекер центру, нашим пацијентима доноси бенефит због близине места излечења и брзине доступности интервенције, а здравственом систему уштеде услед смањења листа за чекање и транспорта у веће центре.
ОБ Шабац

Најновији број

20. јануар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa