Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Завод за јавно здравље креирао нову апликацију

„Чувар здравља“ на услузи грађанима

Ова апликација намењена је свим грађанима Мачванског округа али је доступна и за информисаност осталог грађанства. „Чувар здравља“ такође омогућава да се на брз начин закаже ПЦР тестирање. „Чувар здравља“ која је мобилна апликација доступна у овом моменту на Google play и Huawei Store продавницама
Завод за јавно здравље Шабац креирао је нову апликацију, прву оваквог типа у региону, под називом „Чувар здравља“ у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије, Институтом за јавно здравље Србије др Милан Јовановић – Батут и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.
Ова апликација намењена је свим грађанима Мачванског округа али је доступна и за информисаност осталог грађанства, а има за циљ да на иновативан и јединствен начин информише и едукује грађане о темема и ситуацијама које су актуелне попут корона вируса, вакциниције, аеро загађења.

„Чувар здравља“ која је мобилна апликација доступна у овом моменту на Google play и Huawei Store


Сви подаци битни за грађане Мачванског округа у сваком тренутку биће доступни. Бржи и прецизнији проток информација и услуга од великог је значаја за све суграђане.

„Чувар здравља“ такође омогућава да се на брз начин закаже ПЦР тестирање, информише о вакцинацији, пронађе најближи вакцинални пункт на ком се може извршити имунизација, као и преузимање дигиалног сертификата.

Завод за јавно здравље Шабац је акредитована установа за мерење квалитета ваздуха и нивоа аеро загађења и као такав све податке мерења чини доступним помоћу ове апликације. Квалитет ваздуха може се проверити на четири мерне станице у граду – Аутобуска станица, Касарна, Бенска Бара, Ватрогасни дом.

Фото: Глас Подриња


Такође, нуди информације о свим услугама и делатностима које ЗЗЈЗ пружа али има и едукативни карактер. Даје прилику за праћење модерних здравствених трендова и могућност упознавања са ризицима којима су сви угрожени. Истиче важност здраве исхране и бављења спортом.

-У години великог јубилеја јако значајна ствар за нашу установу у циљу даље модернизације комуникације са свим нашим корисницима је управо израда апликације. Идеја о развоју ове апликације је информисање грађана у вези корона вируса, вакцинације и свих оних услуга које су људима неопходне приликом путовања или остваривања било ког права – истакао је в.д. директора др Бранко Вујковић.
„Чувар здравља“ која је мобилна апликација доступна у овом моменту на Google play и Huawei Store продавницама али ће ускоро постати доступна и Apple корсницима.



-Ослушкивали смо потребе наших корисника тако да је јако важан сегмент наше апликације информисање о аеро загађењу и параметрима квалитета ваздуха. Поред тога имамо и анкете, интерактивне платформе за комуникацију са грађанима, било да је то гласовна претрага или конкретно питање путем е маила – додао је др Вујковић.

Апликација ће имати и другу фазу развоја након које ће постати персонализована за сваког појединца и тако ће моћи да дођу до својих налаза попут лабораторијских анализа.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa