3. novembar 2011.3. nov 2011.
OPŠTINA BOGATIĆ

UVEĆANA SREDSTVA

Opštinska sredstva do kraja godine uvećana zahvaljujući izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava. Po prvi put doneta odluka o kreditnom zaduženju opštine Bogatić u visini od 60 miliona dinara. Sav novac biće uložen za završetak već započetih projekata. U opštinskoj upravi posebno ponosni na završenu mrežu osnovnih škola, kojom je omogućeno svim osnovcima da kao do sada pohađaju nastavu u svom mestu
Kako navode u opštini Bogatić, u prethodnih godinu dana došlo je do značajnog uvećanja budžeta. U ovom slučaju, nije reč samo o većem iznosu novca od poreza na zarade zaposlenih, već i sredstvima obezbeđenim iz nadležnih ministarstava, kao i republičke Direkcije za vode. Ovo je jedna od malobrojnih opština u Srbiji koja naplaćuje nadoknadu za građevinsko zemljište “Telekomu Srbije“ i EPS, dok je na nedavno održanoj sednici Skupštine opštine, usvojena je i odluka o namenskom kreditnom zaduženju u visini od 60 miliona dinara. Sav novac biće upotrebljen za realizaciju već započetih projekata.
- Od Direkcije za vode Republike Srbije dobili smo blizu 45 miliona dinara za realizaciju određenih projekata ali i izradu projektne dokumentacije. Potom, opština Bogatić se prvi put kreditno zadužila. Visina kredita je 60 miliona dinara, i reč je o namenskim sredstvima koja će biti uložena u izgradnju sportske hale, sređivanje prve zone u Bogatiću i učešće opštine u radovima na crpnoj stanici. Kada je reč o izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, i većem prilivu novca od poreza na zarade i transfernih sredstava solidarnosti, ona će biti usmerena na završetak već započetih projekata ““ rekao je predsednik opštine Bogatić Slobodan Savić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa