Инфо

3. новембар 2011.3. нов 2011.
ОПШТИНА БОГАТИЋ

УВЕЋАНА СРЕДСТВА

Општинска средства до краја године увећана захваљујући изменама Закона о финансирању локалних самоуправа. По први пут донета одлука о кредитном задужењу општине Богатић у висини од 60 милиона динара. Сав новац биће уложен за завршетак већ започетих пројеката. У општинској управи посебно поносни на завршену мрежу основних школа, којом је омогућено свим основцима да као до сада похађају наставу у свом месту
Како наводе у општини Богатић, у претходних годину дана дошло је до значајног увећања буџета. У овом случају, није реч само о већем износу новца од пореза на зараде запослених, већ и средствима обезбеђеним из надлежних министарстава, као и републичке Дирекције за воде. Ово је једна од малобројних општина у Србији која наплаћује надокнаду за грађевинско земљиште “Телекому Србије“ и ЕПС, док је на недавно одржаној седници Скупштине општине, усвојена је и одлука о наменском кредитном задужењу у висини од 60 милиона динара. Сав новац биће употребљен за реализацију већ започетих пројеката.
- Од Дирекције за воде Републике Србије добили смо близу 45 милиона динара за реализацију одређених пројеката али и израду пројектне документације. Потом, општина Богатић се први пут кредитно задужила. Висина кредита је 60 милиона динара, и реч је о наменским средствима која ће бити уложена у изградњу спортске хале, сређивање прве зоне у Богатићу и учешће општине у радовима на црпној станици. Када је реч о изменама Закона о финансирању локалних самоуправа, и већем приливу новца од пореза на зараде и трансферних средстава солидарности, она ће бити усмерена на завршетак већ започетих пројеката ““ рекао је председник општине Богатић Слободан Савић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa