3. novembar 2011.3. nov 2011.
SEOSKA DOMAĆINSTVA ZA ŠEST IZBEGLIČKIH PORODICA

SIGURNIJA BUDUĆNOST

U Gradskoj upravi Grada Šapca prošlog četvrtka potpisani su sporazumi o pomoći za otkup seoskog domaćinstva sa okućnicom između korisnika pomoći, prodavaca seoskog domaćinstva i Grada Šapca. Zahvaljući Projektu „Pomoć Komesarijatu za izbeglice Republike Srbije namenjena izbeglicama kroz pružanje lokalnih akcionih planova“ šest izbegličkih porodica sa teritorije Grada Šapca, kupovinom seoskog domaćinstva, trajno je rešilo stambeno pitanje
Sredstva za kupovinu kuća obezbedili su Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) u iznosu od 5.016.000,00 dinara i Grad Šabac 264.000,00. Značaj ovakvog vida pomoći je u tome što su stambeni problem rešile višečlane porodice sa decom školskog uzrasta, koje od sada imaju mogućnost da na zemljišnim parcelama, dobijenim uz kuću, razvijaju sopstvenu poljoprivrednu proizvodnju i doprinesu poboljšanju uslova života.
Kako je istakla Jasminka Ristovojević, zamenica gradonačelnika Šapca, potpisnica sporazuma u ime Grada, ovo je samo jedan od načina poboljšanja položaja izbeglih i prognanih lica. Ona je podsetila da je 2009. godine Skupština Grada usvojila Lokalni akcioni plan za poboljšanje položaja izbeglih i interno raseljenih lica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa