23. decembar 2021.23. dec 2021.
Peti posle devet kola: VK Šabac

Peti posle devet kola: VK Šabac

VATERPOLO: SUPER LIGA SRBIJE

Sa pozicije pet u 2022.

Zvezda osvojila bodove u Šapcu i još tri boda za plej of grupu. Presudio dug period bez gola domaćih. Šapčani peti. Niz derbija u jakoj konkurenciji. Plej of osiguran
Novu kalendarsku godinu šabački vaterpolisti će dočekati na petom mestu superligaške tabele i to je u ovom trenutku i činjenica i realnost ovdašnjeg kluba. Drugi meč protiv Zvezde je izgledao bolje nego prvi, nije se gost izdvajao po bilo kojem segmentu igre, ali je ponovo meč rešen posle dugog perioda Šapca bez gola i nekoliko neiskorišćenih prilika za izjednačenje tokom drugog i trećeg perioda, kao i nepreciznog peterca koji je možda i definitivno prelomio meč. Dobru odbranu nije adekvatno ispratio napad.

Novi sistem takmičenja donosi podelu u dve grupe posle devet gola. Šabac će u plej of grupu, zajedno sa: Novim Beogradom, Partizanom, Radničkim, Crvenom Zvezdom i Vojvodinom, dok će slabiju grupu činiti: Valis, Proleter, Nais i Zemun. Na startu grupe će imati tri boda. Najviše startnih ima N. Beograd, 15, Partizan 12, Radnički 9, Zvezda 6, dok Vojvodina nema ni bod.

Šabac – Crvena zvezda 4:7 (0:1, 3:3, 1:2, 0:1)
Gradski bazen. Gledalaca: 600. Sudije:Putniković i Milović. Isključenja: Šabac 9, Crvena zvezda 8. Peterci: Šabac 2 (1),
ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković, Repanović, Kopcev 1, Vasović, Žeželj, Stanić, Tubić 2, Šulc 1, Stojanović, Tonković, Vukadinović, Ćetković.
CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Đurđić 1, Marković, Subotić 2, Milojević, Pješivac 2, Basara, Trtović, Gajić, Radović 2, Ivanović, Smiljević.


Šapčane u januaru i februaru očekuje niz derbija. Na Gradskom bazenu će gostovati: Novi Beograd,
Partizan, Radnički, dok će “delfini” gostovati u Novom Sadu i Beogradu.

Svi iz plej of grupe su obezbedili plasman u plej-of, upitan je samo raspored pozicija, a u doigravanje sa sedmog i osmog mesta će i dva tima slabije grupe. Valjevci su izvesno sedmi, te je samo osmo mesto upitno.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa