23. decembar 2021.23. dec 2021.
Daj mi reč da te naslikam
KONKURS

Daj mi reč da te naslikam

Na konkursu mogu da učestvuju deca predškolskih ustanova do 6 godina i svi učenici osnovnih i srednjih škola koji se obrazuju po IOP-u 2, u sledeće 4 kategorije:

1. BABY (takmičari starosti do 6 god.)
2. kategorija A (učenici 1. ciklusa)
3. kategorija B (učenici 2. ciklusa)
4. kategorija C (učenici srednje škole)

Na sajtu OŠ „Sveti Sava“ Šabac: u sekciji „naša biblioteka“ objavljene su priče Dejana Aleksića za sve četiri kategorije i koje nakon slušanja treba da posluže učesnicima konkursa kao motiv za likovni rad. Konkurs zvanično počinje 14. decembra odnosno objavom propozicija konkursa u štampanim medijima (Glas Podrinja).

Prijava na konkurs
Odštampajte i popunite prijavu koju je potrebno skinuti sa sajta škole (sekciji „naša biblioteka“) i zajedno sa likovnim radom podnosi se od 14.12.2021. do 14.02.2022. putem pošte na adresu škole: OŠ „Sveti Sava“, ul. Dragiše Penjina 31, 15000 Šabac. Za sva dodatna pitanja pišite na mejl

Šta je podstaklo ideju likovnog konkursa?
-Biblioteka u OŠ „Sveti Sava“ je otvorena 2018. godine zahvaljujući akciji „Knjigom do osmeha“. Dolaskom bibliotekara u školu obrazovno-vaspitni proces je dobio na svom kvalitetu u mnogim segmentima. Za učenike su organizovane nove aktivnosti u čitaonici, osnovana je bibliotečka sekcija i otpočelo se sa radionicama, kako u školi, tako i van nje, najčešće u Biblioteci šabačkoj. Pronašli smo divnu sponu, a to su preklapanja nekih datuma kao što su Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom i Svetski dan poezije, zatim Međunarodni dan autizma i Međunarodnim dan dečije knjige. Tako se došlo na ideju zajedničkog obeležavanja ovih kulturnih aktivnosti koje su na jedan kreativan način potvrdile da je biblioteka srce naše škole.

„Daj mi reč da je naslikam“ ogleda se u potrebi svih nas koji radimo sa učenicima koji su sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, da ova deca budu vidljiva, da se skrene pažnja na njihove specifičnosti, posebnosti i talente, da se stekne svest o njihovoj značajnoj ulozi u školskom sistemu i široj društvenoj zajednici, da se senzibiliše javnost na ove osetljive kategorije dece i mladih koja zaslužuju ravnopravan položaj u odnosu na decu redovne populacije u svim segmentima svog života. Ovim konkursom smo želeli da pružimo jednaku šansu svakom detetu da iskaže svoju kreativnost- kažu u OŠ „Sveti Sava“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa