23. decembar 2021.23. dec 2021.
Borba za A ligu: VK Sava

Borba za A ligu: VK Sava

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Brzo teče Sava

Mladi Šapčani na deobi prvog mesta čekaju novu 2022. godinu. Najprijatnije iznenađenje polusezone. Neizvesno na proleće. Teži raspored, ali najveći rival gost u Šapcu
Bilo je jasno da Sava ima kvalitetniji sastav u odnosu na prethodnu sezonu, ali malo ko je očekivao da će pobediti sedam puta u osam mečeva, mnoge od njih rešiti u maniru iskusnih ekipa, iako je reč o najmlađem sastavu u Prvoj B ligi. U velikom stilu su se oprostili od tekuće godine, ubedljivo savladali Banja Luku i to bez dva nešto iskusnija igrača. Gotovo svi su se upisali u listu strelaca i iskoristili priliku.

Sava - Banja Luka 22:9 (7:2, 7:0, 4:3, 4:4)
Gradski bazen. Gledalaca 200. Sudije: . Isključenja: Sava 6; Banja Luka 15. Peterci: Sava 6(2); Banja Luka 1(1).
SAVA: Alimpić, Zec 3, Babić 2(1), Lukić 2, Mićanović 1, Trbović 4, Jezdimirović 1, Mićić 1, Pantelić 1, Mihailović 1, Jovanović, Novaković 2, Gošić, Lazić 4(1).
BANjA LUKA: Jagodić, Amidžić 2(1), Simić, Videkanić, Praštalo 2, Glavić, Vrašnjeveć, Despinić, Jovanović 1, Božić, Vujković 4.


Jedini poraz Šapčani su pretrpeli od Kikinde. ŽAK je značajno iskusniji, međutim i u derbiju je slavio u neizvesnom meču. Sava je iznenadila Dorćol u gostima, nadigrala iskusni Vračar, Singidunum, Spartak u Šapcu i generalno imala polusezonu bez zamerki. U jakoj konkurenciji su nastupili, između ostalog i igrači rođeni 2007, 2008. godine. Mnogo je učenika osnovnih škola koji su igrali i nadigrali iskusne.
Proleće obećava neizvesnost. Kikinda i Šabac dele bodovni saldo, a derbi ovih rivala je na Gradskom bazenu. Singidunum je takođe u igri, ima tri boda zaostatka, ali će ugostiti ekipe sa vrha na proleće. Dorćol takođe može u borbu za prvo mesto, no to bi podrazumevalo više loših nastupa timova iznad njih.
Kako su istakli u Savi, ekipa je rasterećena briga. Niko ih ne može sprečiti da sanjaju Prvu A ligu, no to nije prioritet kluba, već njihov dalji razvoj i napredak, dok bi ŽAK-u sve osim titule bilo neuspeh.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa