Info

23. decembar 2021.23. dec 2021.
Foto: RK Metaloplastika, Aziz Aidi

Foto: RK Metaloplastika, Aziz Aidi

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Misli odavno u plej ofu

Obilić nije predstavljao veći izazov ni kombinovanom timu Metaloplastike, a „vitezovi“ su bili i odlična provera za još neke mlade igrače i njihove mogućnosti u plej ofu. Nastupila su i dva debitanta, jedan je zavredeo naziv najboljeg na meču, mladi golman Marjanović. Beograđani su u finišu smanjili zaostatak.

-Odigrali smo rasterećeno i mi i oni, imali smo priliku da pokažemo svoj stil, važna je pobeda, ne toliko bodovno, koliko kao zalog za plej of. Trudićemo se da osigramo najbolje što možemo u plej ofu – rekao je mladi golman Damjan Marjanović.

Metaloplastika - Obilić 33:30 (25:18)
Sala Gimnazije. Gledalaca: 300. Sudije: Ivan i Bojan Kolačić (oba Beograd). Sedmerci: MP 4(4); Obilić 2(1). Isključenja: MP 8; Obilić 6 minuta.
METALOPLASTIKA: Dodić, Karić 1, Jevtić 1, Ćosić 2 (1), Srdanović, F. Milovanović 4, Aidi 9 (1), Antonijević 3, Arsić (6 odbrana), Marjanović (7 odbrana), Terzić 4, Cvijanović 1, Todorović 2, Brajović 6 (2), Milenković, Mešter.
OBILIĆ: Topalović 2, Popović 1, Jedoksić, Cvijetić 7, Gojković 2, Jestrović, Teodorović 7, Milošević, Jovanović 1, Milutinović 2, Baćanović, Trudić, Antić 2, Šaponjić 6 (1), Sladić, Tasić (6 odbrana).


„Plastičari“ su odavno obezbedili plej of i uveliko se pripremaju za doigravanje za titulu. Poslednjih nekoliko mečeva i predstojeći tutnir u Loznici biće i odlična provera upravo za najvažniji deo sezone.

-Protiv Obilića su priliku dobila dva debitanta, imamo mlad tim, ali željan borbe sa pravim pristupom što je nama najvažnije. Proverili smo sve igrače na poslednjem meču i sada nam sledi apsolutna posvećenost pripremama za plej of. Ne zadovoljavamo se samo učešćem u doigravanju, već i tamo želimo što bolji rezultat – izjavio je pomoćni trener David Rašić.

U plej ofu nastupaju: Vojvodina, Dinamo, Radnički, Partizan, Dubočica, Rudar, Šamot i Metaloplastika. Od februara će ove ekipe odigrati 14 kola, svako će se sastati protiv svakog rivala dva puta, na domaćem i gostujućem terenu.



Grupa A – statistika
Statistika ne govori mnogo, ali može biti bar nekakav pokazatelj ili interesantan podatak. Na kraju ovog dela sezone, Šapčani se mogu pohvaliti sa igračem koji je najčešće bio proglašen najboljim na duelu u celoj grupi, to je Darko Arsić, kapiten koji je MVP bio četiri puta.
Najbolji strelac Šapčana je Vojislav Brajović sa 57 golova, najbolji po golovima iz igre je Tunižanin Aziz Aidi. Luka Ivanić je sakupio najviše isključenja u plavom dresu i sa 12 prinudnih privremenih napuštanja terena odlukom arbitara je drugi u celoj grupi.

U A grupi najbolju posetu je imao Jugović u Kaću, međutim kada gledamo samo timove u plej ofu, onda Šapčani prednjače u odnosu na druge.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa