10. novembar 2011.10. nov 2011.
INTERVJU SA GORDANOM MARKOVIĆ, MENADžERKOM GRADSKOG ODBORA LDP U ŠAPCU

SRBIJU U EVROPU-EVROPU U SRBIJU

Od nedavno, na čelu Gradskog odbora LDP je Gordana Marković, prosvetna radnica iz Šapca. Iako funkciju menadžerke obavlja relativno kratko vreme, do sada se već srela sa problemom žene u politici. Međutim, bez obzira na predrasude, svoju obavezu je shvatila veoma ozbiljno, i u interesu građana, sa stranačkim kolegama, aktivno radi na rešavanju aktuelnih problema, koju su bili povod za razgovor sa njom.
Mnogo se govori o ženama u politici. Vama je poverena funkcija menadžerke GO LDP Šabac. Kakvo je Vaše dosadašnje iskustvo?
- Teško je biti žena u društvu koje se još uči da poštuje ženu, ali čast je biti na čelu političke stranke koja ženu kao profesionalca veoma poštuje i pruža joj priliku da napreduje u svim sferama života. Baš kao što iza uspešnog muškarca stoji uspešna žena, tako verujem da iza jedne uspešne političke stranke svakako može da stoji žena. Ipak, bez obzira na to, ono što nas karakteriše, nije žena na funkciji menadžera, već jasna politika sa konkretnim rešenjima oko suštinskih pitanja. Smatram da su populacioni problemi našeg društva veoma bitni i da se nedovoljno čini na tom planu. Složićete se da bez stanovništva i mladih naraštaja, bespredmetno je govoriti o drugim segmentima društva, što implicira nezaobilaznu ulogu žene i porodice kao primarne biološke, psihološke i sociološke zajednice. Moja očekivanja se zasnivaju na želji i pretpostavkama da će rast standarda, kulturno prosvećivanje žena, novi običaji življenja, izmenjeni odnosi među polovima promeniti svest o zastupljenosti žena u svim sferama društva.
U toku oktobra meseca, istupili ste sa izbornom lokalnom platformom. Na čemu se ona zasniva?
- Izborna platforma LDP nosi simboličan naziv ““ PREOKRET! On je odgovor na ključna pitanja našeg društva, naše budućnosti, kroz jasna i konkretna rešenja. Karakterom preokreta ćemo savladati problem društva kome je potrebna snaga koja proizilazi iz reformatorskih uverenja, koja se konkretizuju u svakoj životnoj zajednici. Pokrenuli smo rad svih resornih odbora iz oblasti ekonomije, socijalne politike, zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede, kulture...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa