Инфо

10. новембар 2011.10. нов 2011.
ИНТЕРВЈУ СА ГОРДАНОМ МАРКОВИЋ, МЕНАЏЕРКОМ ГРАДСКОГ ОДБОРА ЛДП У ШАПЦУ

СРБИЈУ У ЕВРОПУ-ЕВРОПУ У СРБИЈУ

Од недавно, на челу Градског одбора ЛДП је Гордана Марковић, просветна радница из Шапца. Иако функцију менаџерке обавља релативно кратко време, до сада се већ срела са проблемом жене у политици. Међутим, без обзира на предрасуде, своју обавезу је схватила веома озбиљно, и у интересу грађана, са страначким колегама, активно ради на решавању актуелних проблема, коју су били повод за разговор са њом.
Много се говори о женама у политици. Вама је поверена функција менаџерке ГО ЛДП Шабац. Какво је Ваше досадашње искуство?
- Тешко је бити жена у друштву које се још учи да поштује жену, али част је бити на челу политичке странке која жену као професионалца веома поштује и пружа јој прилику да напредује у свим сферама живота. Баш као што иза успешног мушкарца стоји успешна жена, тако верујем да иза једне успешне политичке странке свакако може да стоји жена. Ипак, без обзира на то, оно што нас карактерише, није жена на функцији менаџера, већ јасна политика са конкретним решењима око суштинских питања. Сматрам да су популациони проблеми нашег друштва веома битни и да се недовољно чини на том плану. Сложићете се да без становништва и младих нараштаја, беспредметно је говорити о другим сегментима друштва, што имплицира незаобилазну улогу жене и породице као примарне биолошке, психолошке и социолошке заједнице. Моја очекивања се заснивају на жељи и претпоставкама да ће раст стандарда, културно просвећивање жена, нови обичаји живљења, измењени односи међу половима променити свест о заступљености жена у свим сферама друштва.
У току октобра месеца, иступили сте са изборном локалном платформом. На чему се она заснива?
- Изборна платформа ЛДП носи симболичан назив ““ ПРЕОКРЕТ! Он је одговор на кључна питања нашег друштва, наше будућности, кроз јасна и конкретна решења. Карактером преокрета ћемо савладати проблем друштва коме је потребна снага која произилази из реформаторских уверења, која се конкретизују у свакој животној заједници. Покренули смо рад свих ресорних одбора из области економије, социјалне политике, здравства, образовања, пољопривреде, културе...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa