17. novembar 2011.17. nov 2011.
KULTURNO-OBRAZOVNI CENTAR BOGATIĆ

ČUVAR TRADICIJE I KULTURNOG NASLEĐA

Rekonstrukcijom Doma kulture 2008. godine dobijen je funkcionalan, savremeno uređen i opremljen prostor koji sa ponosom može da ugosti profesionalna pozorišta i folklorne ansamble. Amatersko pozorište „Janko Veselinović“, Folklorni ansambl „Đido“ i etno-park „Sovljak“ u ovoj godini postigli maksimalan učinak u svojoj oblasti
Kulturno-obrazovni centar u Bogatiću poslednjih godina izrastao je u savremeno zdanje u okviru koga, sa velikim uspehom, rade Amatersko pozorište „Janko Veselinović“, Folklorni ansambl „Đido“ i etno-park u Sovljaku. Uz pomoć Ministarstva kulture, sredstava iz budžeta opštine Bogatić i sopstvenim sredstvima 2008. godine potpuno je rekonstruisan Dom kulture. Sala u kojoj se održavaju koncerti i priredbe, pozornica i garderobe dobili su osavremenjeni izgled. Rasveta, kino-aparatura i ostala savremena tehnička oprema pružaju osnovu za dobar rad članova pozorišta, folklornog ansambla i narodnog orkestra. Godišnja poseta gledalaca, u proseku oko 10.000, dovoljno govori o raznovrsnosti i ponudi kulturnih programa i sadržaja koje Kulturno-obrazovni centar u proteklih dvadeset godina pruža građanima opštine Bogatić.
- Kulturno-obrazovni centar Bogatić vrlo je uspešan što se tiče svih segmenata rada gde su postignuti ove godine veliki uspesi. AP „Janko Veselinović“ sa pozorišnom predstavom „Karolina Nojber“ obišlo je osam gradova u Srbiji. Na kraju smo učestvovali na takmičenju amaterskih pozorišta jugozapadne Srbije u Priboju gde smo pobedili. Samim tim smo se klasifikovali i plasirali na Republičku smotru u Kuli među osam najboljih pozorišta - rekao je Vladan Jošić, direktor Kulturno-obrazovnog centra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa