10. februar 2022.10. feb 2022.
Lj. Ivković (ŽRK Medicinar)

Lj. Ivković (ŽRK Medicinar)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Medicinar protiv sambe

Dve pobede u nizu. Jedan od najvažnijih mečeva ovog proleća. Dirketni rival u borbi za plej of. Vrbašanke oslonjene na Brazilke
Pobeda nad Borankama donela je Šapčankama pomak na tabeli, održala dobro raspoloženje posle velikog uspeha u Kupu, ali mlad i izmenjen tim stavlja pred još jedan poseban izazov. U dva meča su devojke u plavo-belom imale sjajnu podršku gotovo ispunjenih tribina koje su davale snagu u trenucima kriza. Sada moraju da traže bodove na gostovanju i to u dvorani gde ume da bude odlična atmosfera, naravno naklonjena domaćinu.

Vrbas nije najteži rival, međutim prvi je iz kategorije onih direktnih rivala u borbi za plej of iz senke. Biće važno pobediti u Šapcu Naisu, izboriti se sa Vojvodinom u Novom Sadu, verovatno i parirati Mladosti u Pazovi, no pre svega toga, da bi pomenuti dueli imali puni značaj neophodno je biti bolji od ekipe iz varošice u Vojvodini duge rukometne tradicije.

Medicinar – Bor 33:28 (18:14)
Sala Gimnazije. Gledalaca: 600. Sudije: Đorđe i Miloš Jevtić (oba Lazarevac). Sedmerci: Medicinar 6 (3); Bor 4 (2): isključenja: Medicinar 12; Vrbas 12 minuta.
MEDICINAR: Jarić (1 odbrana), Kojić 1, Radović 5, Radukić, Tomković 13 (2), Cvejić, Cvetinović 1, Vasić 1 (1), Krstić 5, Rakić 4, Ivković 4, Glišić (12 odbrana).
BOR: Pidro, Vujnović, Radović, Lilić 3, Bogdanović, Stanković 3, Nikolov 1, Simonović 7, Pujcić, Sujić 7, T. Ilić (10 odbrana), Šerifi, D. Ilić 2 (2), Marković 3.


Vrbašanke su specifičan tim sa nekoliko internacionalki: Bekovska linija je oslonjena na četvorku iz Brazila: Mouedeb, Makedo, Diaz, a „samba“ kvartet pretnje upotpunjava odlično krilo Fraga. Defanziva je oslonjena na izvanrednu, iskusnu Anu Bulatović među stativama.

Reč je o susedima na tabeli, Šapčanke imaju dva boda više, a oba tima su u poteri za Nišlijkama. Polusezonu su igračice Vrbasa počele očekivanim porazom u Inđiji. Dva meča je šabačka ekipa bila nekompletna, Una Obrenović i Nina Cvejić nisu mogle da pomognu, a protiv Bora je pauzirala i Nina Kažić, uz duće povređenu Tamaru Mandić. Jesenas je Medicinar pobedio u Šapcu minilanim rezultatom.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa