10. februar 2022.10. feb 2022.
Kontrole i nadzori u januaru
DRUGA SEDNICA KOLEGIJUMA

Kontrole i nadzori u januaru

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u petak 04. februara 2022. godine održao drugu sednicu kolegijuma u 2022. godini, u elektronskoj formi. Izveštaj o radu za mesec januar dostavili su svi učesnici elektronske sednice uz navođenje aktivnosti i problema u radu.

Načelnik Odeljenja republičke tržišne inspekcije Miladinka Jovanović, navodi da je izvršeno 30 nadzora,od kojih 23 redovnih, 5 vanrednih i 2 mešovita nadzora. Doneto je četiri rešenja i to tri iz redovnog nadzora i jedno rešenje iz vanrednog nadzora. Inspekcijske poslove je obavljalo 8 izvršilaca. Kao efekat sprovedenih nadzora urađeno je 30 zapisnika.U vršenju nadzora kod organizovanja i oglašavanja prodajnih podsticaja u elektronskoj trgovini, u dva nadzora utvrđeno je da oglasna poruka AKCIJA,nije potpuna, jer ne sadrži period važenja prodajnog podsticaja sa naznakom- datumom početka i datumom isteka. Nadziranim subjektima naloženo je da na svojim internet stranicama prilikom organizovanja prodajnog podsticaja-akcija istaknu period važenja prodajnog podsticaja. Naloženo je otklanjanje nedostataka pravnom licu zbog nepoštovanja reklamacionog postupka - član 55. Zakona o zaštiti potrošača. Zbog bespravnog obavljanja automehaničarske delatnosti doneto je jedno rešenje .Zbog nepoštovanja reklamacionog postupka,podnete su prekršajne prijave i izdata su četiri prekršajna naloga.Zbog nepoštovanja Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, podneta je prekršajna prijava.

Načelnik Odeljenja inspektorata za rad Milica Filipović, obaveštava da je inspekcijske poslove obavljalo 8 inspektora, koji su izvršili 124 kontrole, od kojih 12 redovnih i 104 vanrednih. Inspektori su doneli 22 mere za otklanjanje nepravilnosti. Prilikom kontrola registrovanih privrednih subjekata 14 lica je zatečeno na faktičkom radu “radu na crno”. Podneto je 12 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i to 11 zahteva protiv registrovanih privrednih subjekata i jedan zahtev protiv neregistrovanog privrednog subjekta. Šef Odseka za sanitarni nadzor Vladan Rašić, ističe da je urađeno 4.138 nadzora, od kojih su 120 redovni, 3.916 vanredni i 102 kontrolna. Evidentirano je 6.043 obolela lica,sa 3.131 lica u kontaktu. Kao efekat rada inspekcije, doneto je 3.210 rešenja

Šef Odseka veterinarske inspekcije Jasmina Kojičić Stefanović, navodi da je izvršeno 567 kontrola od kojih su 75 redovne, 492 vanredne i 45 kontrolne. Podneto je 29 prekršajnih prijava i doneto 98 rešenja iz redovnog nadzora. Koordinator republičke poljoprivredne inspekcije Goran Bošković, obaveštava da su izvršene 42 kontrole to 9 redovnih i 33 vanredne. Doneto je tri rešenja,od kojih su dva iz redovnog i jedno iz vanrednog nadzora. Inspekcijske poslove obavljaju dva izvršioca.

Republički inspektor za zaštitu životne sredine Branislava Tešić, ističe da je izvršeno 11 nadzora i to 6 redovnih i 5 vanrednih. Obavljeni su po zahtevu Uprave za agrarna plaćanja, predstavkama građana i po zahtevu pravnih lica.

Republički turistički inspektor Živadin Bošković, je izvršio 25 nenajavljenih inspekcijskih nadzora, od kojih je 15 bilo vanrednih i 5 redovnih. Sa nalogom je izvršeno 15 nadzora, a bez naloga 10. Obavljene su i četiri službene savetodavne posete.

Republički vodni inspektor Dragan Tadić je sproveo 9 nadzora od kojih 5 redovnih i najavljenih i 4 vanredna i nenajavljena. Doneto je jedno rešenje o zabrani delatnosti vađenja rečnih nanosa u KO Badovinci, opština Bogatić. U narednim danima biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. pred nadležnim Prekršajnim sudom u Šapcu, Odeljenje Bogatić. Doneto je i pet rešenja za pribavljanje vodnog akta -vodnih dozvola. Inspekcijske kontrole su se odnosile na radne ciljeve i to:zaštita od štetnog dejstva voda i korišćenje voda.

Republički fitosanitarni inspektor Miroslav Aleksić,sa sedištem rada u Šapcu, je izvršio 12 kontrola. Izdat je jedan fitosertifikat. Izvršena je i jedna kontrola utvrđivanja uslova radi upisa u Registar distributera sredstava za ishranu bilja za obavljanje delatnosti prometa na veliko i uvoza.
Republički šumarski i lovni inspektor Aleksandra Đurković, sa sedištem rada u Šapcu je izvršila 6 kontrola, od kojih četiri po Zakonu o šumama i dve po Zakonu o divljači i lovstvu. Problema u radu nije bilo.

Elektronske sednice kolegijuma održavaće se i ubuduće,usled epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa