10. februar 2022.10. feb 2022.
M. Srdanović (RK Metaloplastika)

M. Srdanović (RK Metaloplastika)

RUKOMET: PLEJ OF (M)

Leskovac prvi korak

Vreme je za povratak i rukometaša na takmičarsku scenu i februar opredeljen za start najvažnijeg dela sezone plej ofa. Metaloplastika kao mlada ekipa nije u najužem krugu favorita za titulu, ali je među onima koji iz senke mogu da ugroze Partizan i Vojvodinu, te ako se i ne umešaju u borbu za titulu, utiču na njen ishod.

„Plavi“ ne mogu računati na epitet favorita protiv pomenutih, ali svakako jesu u Leskovcu, gde će ih u nedelju dočekati, ove sezone, odlična Dubočica. Leskovčani su pre samo dve godine obezbedili plasman u Super ligu, ali mnogo duže stvaraju kvalitetan klub koji je na svaki način na nivou elite.

Otvoren put do finala?
Metalopalstika je imala sreće u žrebu za Kup Srbiji, bar se tako čini. Biće domaćin, kao i svi klubovi iz prvog šešira, rival je Dinamo u četvrtfinalu, a potom u eventualnom polufinalu sledi okršaj sa boljim iz dvomeča Dubočica – Železničar, gde su Leskovčani veliki favoriti. Četvrtifnale je 9. marta.


Crveno-narandžasti bez poteškoća su se plasirali u plej of. Odoleli Partizanu u Beogradu, odlični Rudar pobedili u Kostolcu, ostale po dva puta nadigrali i kako sami ističu u plej ofu žele da budu veliko iznenađenje. Svima je poznat golman Miroslav Kocić koji u 41. godini brani kao u najboljim danima. Tu su: Spasić, Mađar, nekadašnji as Železničara odakle su igrači mahom prešli baš u Leskovac, potom: Marinković, Stanković, Pavlović. Inače iskusan sastav u januaru su pojačali pivotmen Goran Ristanović i bek Lazar Adamović.

Metaloplastika nije imala pridošlica u ekipu, a u doigravanje ulazi sa manje alternativa u bekovsko liniji, jer je nedavno Uroš Todorović prihvatio ponudu nemačkog Balingena da tamo nastavi karijeru.
Već u sredu, tri dana posle gostovanja u Leskovcu, Metaloplastika dočekuje Dinamo.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa