10. februar 2022.10. feb 2022.
Teška i zabrinjavajuća situacija
SEDMIČNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Teška i zabrinjavajuća situacija

Podaci koji se svakodnevno prezentuju javnosti govore o velikom broju zaraženih na dnevnom nivou, od kojih preovlađuje dečji uzrast i osobe starije životne dobi i zabrinjavajućem broju preminulih građana.Takođe je u porastu broj hospitalizovanih lica. Krizni štab ocenjuje epidemiološku situaciju kao tešku i zabrinjavajuću, pa se i dalje apeluje na sve građane da poštuju postojeće mere, koje nisu menjane i da se vakcinišu, kako bi se došlo do kolektivnog imuniteta.

Pojačani inspekcijski nadzori se sprovodi tokom produženog vikenda, od četvrtka do nedelje,a redovni nadzori se vrše svakodnevno.

Od četvrtka 03. februara do ponedeljka 07. februara 2022. godine pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/milicije, o čemu su gradonačelnici gradova,predsednici opština i rukovodioci inspekcijskih službi obavešteni, kako bi se sačinio plan nadzora. Koordinisani nadzori su usmereni ka velikim objektima sa povećanim brojem korisnika usluga.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.
U periodu od četvrtka 03. februara do ponedeljka 07. februara 2022. godine sprovedeno je 867 nadzora u kojima je učestvovalo 87 inspektora.U kontrolisanim objektima nisu utvrđene nepravilnosti.

Od 19. marta 2021. godine počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE.Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi i dalje apeluju na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa