5. januar 2023.5. jan 2023.
Saopštenje Vladana Krasavca dosadašnjeg načelnika Mačvanskog upravnog okruga

Saopštenje Vladana Krasavca dosadašnjeg načelnika Mačvanskog upravnog okruga

Četvorogodišnji mandat na dužnosti načelnika Mačvanskog upravnog okruga,sa sedištem u Šapcu, prestao mi je 22. decembra 2022. godine. Posebno sam ponosan jer sam radio ceo mandat, a zahvalan Vladi Republike Srbije jer mi je ukazano poverenje da budem na čelu Mačvanskog upravnog okruga.

Svakodnevno sam radio na poslovima koji su u nadležnosti Upravnog okruga u želji da ovaj deo Republike Srbij, sa dva grada i šest opština krene put napretka i progresa koji niko nije mogao da pretpostavi, zahvaljujući bezrezervnoj podršci države Srbije,Vlade i predsednika Aleksandra Vučića. Ispunjava me zadovoljstvo i sreća što je u Mačvanskom upravnom okrugu započeto i realizovano najviše investicionih projekata nego ikada do sada, u Azbukovici,Rađevini, Jadru, Podrinju, Mačvi, Pocerini i Posavotamnavi.Otvaranje novih fabrika,izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice, novog mosta na reci Savi, ogromna ulaganja u unapređenje zdravstva, koja iznose više milijardi dinara, izgradanja na stotine kilometara asfaltnih puteva, svih oblika infrastrukture, samo je deo što je država svesrdno dala našim opštinama i gradovima.

Drago mi je da sam u najmanju ruku bio svedok velikih promena koje su omogućile bolji život našim građanima i ostanak mladih generacija na svojim vekovnim ognjištima.

Radili smo na podršci prosveti, kulturi, sportu i uspostavili čini mi se nikad bolje odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom, pre svega sa Eparhijom šabačkom, njenim episkopom, sveštenstvom i monaštvom.

Učestvovali smo u obeležavanju svih značajnih datuma iz naše slavne prošlosti, dajući doprinos da se od zaborava sačuva junaštvo i hrabrost predaka, za generacije koje dolaze.

U svakom trenutku smo bili na raspolaganju našim građanima, institucijama, ustanovama i preduzećima iz delokruga rada za koji smo nadležni. Po mišljenju mnogih nikad bolja saradnja nije postojala između Okruga i čelnih ljudi gradova i opština po svim pitanjima od značaja za razvoj ovog dela Srbije.

Ostvarili smo brojne kontakte i učestvovali u humanitarnim misijama prema srpskom narodu u Republici Hrvatskoj i našem Kosovu i Metohiji.

Promovisali smo sva prirodna bogatstva kojima obiluje naš Okrug, planine, reke, banje...privredne potencijale, kulturno istorijsko nasleđe, ali i sportske uspehe naših klubova kojima smo bili velika podrška.

Na kraju veoma sam zahvalan mojim najbližim saradnicima , ali i čelnicima gradova i opština Mačvanskog upravnog okruga, inspektorima republičkih inspekcija i naravno medijima koji su redovno prenosili sve naše aktivnosti.

Novom načelniku Mačvanskog upravnog okruga Gospodinu Željku Marjanoviću želim sreću i uspeh u radu u daljem razvoju našeg Okruga.
Vladan Krasavac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa