5. januar 2023.5. jan 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Prva beba sa teritorije grada Šapca rođena u 2023. godini

Dar za Andreu

„Na najlepši način započinjemo novu godinu, rođenjem beba. Želimo da u 2023. bude više rođenih beba nego u godini koja je za nama“, rekao je gradonačelnik Šapca
Prva beba u Novoj godini sa teritorije grada (čija majka ima prebivalište na teritoriji Šapca) je devojčica Andrea koja je na poklon od Grada dobila vaučer od 100.000 dinara. Vaučer i poklone majci i bebi uručio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. Ovo je treća devojčica rođena u Porodilištu Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“ od početka januara.

-Na najlepši način započinjemo novu godinu, rođenjem beba. Želimo da u 2023. bude više rođenih beba nego u godini koja je za nama. U budžetu grada za isplate majkama koje su se porodile izdvaja se oko 30 miliona dinara i za poklon pakete oko 4 miliona. Grad Šabac uz materijalna davanja i drugim merama pruža podršku porodicama – istakao je gradonačelnik tokom obilaska Porodilišta i poželeo svim sugrađanima uspešnu novu 2023. godinu.

Andrea je drugo dete u porodici Jevtić iz Bogosavca, a majka Milica je navela da će vaučer, kao i darovi biti u potpunosti namenjeni za novorođenče.

-Vaučer je doborodošao i, naravno da će biti iskorišćeni za Andreu i ono što joj je kao bebi potrebno – rekla je Milica Jevtić.

Foto: Glas Podrinja


Kako je istakla dr Marija Vujković, prethodna godina beleži veći broj porođaja i beba nego 2021. U Opštoj bolnici „Laza K. Lazarević“ se nadaju da će više sugrađanki i sugrađana prvi put ugledati svet u njihovom Porodilištu.

-Trend porasta rođenih beba se nastavlja u novoj godini. Za prva dva dana 2023. rođene su tri bebe, a uskoro očekujemo još jednu. Najveći broj rođenih beba za jedan dan bio je devet – pojasnila je dr Vujković.

Grad Šabac svim novorođenim bebama daruje poklon paket i određeni novčani iznos majkama porodiljama.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa