5. januar 2023.5. jan 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OPŠTA BOLNICA URUČILA NOVOUSTANOVLjENA PRIZNANjA

Nagrade čuvaju od zaborava

Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ ustanovila je priznanja koja su na kraju godine dodeljena pojedincima koji su se zalaganjem najviše istakli. Priznanja su ponela imena po prim. dr Aleksandru Jovanovskom, koji je izgubio bitku u borbi sa korona virusom početkom 2021. godine i po Spaseniji Iskić, medicisnkoj sestri preminuloj 2012. Godine, a koja se istakla kao koordinator kampanje za donorstvo organa „Produži život“.

Dobitnica priznanja „Prim. Dr Aleksandar Jovanovski“, za dugogodišnji savestan rad i profesionalno zalaganje je specijalista pneumofiziologije dr Nada Ruvidić.

Foto: "Glas Podrinja"


-Jako emotivno sam doživela ovo priznanje. Saša je izgubio život u borbi sa kovidom, to je uvek tužno. Pored toga, bio je izuzetan lekar i meni je čast što sam ponela ovu nagradu. Bio je izvanredan internista, reumatolog, profesionalac, imao je odličan odnos sa pacijentima i sa kolegama. Ja sam skoro na kraju svog radnog veka i smatram da je ovo veliko priznanje za sav moj angažman u profesionalnom radu. Mnogo mi je žao što Saše nema, on nedostaje u svakom momentu, rekla je dr Nada Ruvidić.

Dr Nada Ruvidić rođena je 1958. godine u Šapcu. Stručni ispit za doktora medicine položila je 1983. Godine, a dve godine kasnije se zaposlila u Zdravstvenom centru u Šapcu. Specijalizaciju iz pneumofizilogije položila je 1992. godine.

Prizananje „Spasenija Iskić“ za dugogodišnji savestan i profesionalni rad dobila je Verica Šaša, medicinska sestra u službi oftamologije. Nagradu joj je uručio Spasenijin sin Nikola, takođe medicinski radnik.

Foto: "Glas Podrinja"


-Velika je čast dobiti ovu nagradu koja nosi ime po koleginici sa kojom sam radila u službi oftamologije dosta godina. Poznavala sam njen rad. Bila je požrtvovana, imala je ideje i spovodila ih u delo. Bila je nesebična u svom radu i pomaganju mlađim kolegama. Koleginica koja je život završila posle moždanog udara, a svoje organe donirala i bila primer humanosti i herojstva. Ovo je puno emocija. Teško je, ali sa druge strane, drago mi je što je menadžment Bolnice ovu nagradu predložio kako bi Spasenija Iskić živela godinama u sećanju, rekla je Verica Šaša.

Verica Šaša rođena je 1959. godine u Đakovici. Srednju Medicinsku školu završila je u Ćupriji, a 1985. godine je počela da radi u Šapcu u Zdravstvenom centru, u službi oftamologije.
Nagradu za najbolju službu ponela je služba pedijatrije.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa