5. januar 2023.5. jan 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Za ljubitelje japanske kulture

Sake party u CSU

Povodom 40 godina bratimljenja Šapca i Fuđimija i 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana, okupile su se zvanice iz ustanova kulture, škola, medija i svi koji su doprineli radu kluba prijateljstva „Šabac- Fuđimi“ prethodnih 17 godina, a među njima i savetnik u Ambasadi Japana Tecuja Cubota
Za ljubitelje japanske kulture Klub prijateljstva „Šabac- Fuđimi“ organizovao je prošle srede u Trening centru Centra za stručno usavršavanje Sake party. Povodom 40 godina bratimljenja Šapca i Fuđimija i 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Japana, okupile su se zvanice iz ustanova kulture, škola, medija i svi koji su doprineli radu kluba prethodnih 17 godina, a među njima i savetnik u Ambasadi Japana Tecuja Cubota.

-Ovaj događaj je kruna dešavanja kojih je bilo pregršt ove godine, a svakako najznačajnija je naša poseta Japanu. Naš klub je čak dobio i priznanje japanskog ambasadora, koji je dva puta dolazio u Šabac, sa gradonačelnikom smo takođe išli u posetu Fuđimiju. Naši odnosi su značajno unapređeni, a 2023. godine očekujemo i uzvratnu posetu dece i intenzivnu razmenu- da naša deca vide Japan, a da japanska dođu u Srbiju i imaju šta da pogledaju- istakao je predsednik Kluba prijateljstva Šabac- Fuđimi Nebojša Janković.

Cubota je podvukao da je veoma zahvalan građanima Šapca i klubu na negovanju i razvijanju međusobnih prijateljskih odnosa.

Japan tema i zimskih školica
Direktor Centra za stručno usavršavanje Branko Filipović najavio je da će i u 2023. godini kroz zimske školice deca upoznavati japansku kulturu.
-Pozivamo đake koji ne putuju nigde da poslednju nedelju zimskog raspusta, od 16. do 20. januara, provedu sa nama, da se družimo, igramo, radimo i saznamo nešto novo. Tokom pet dana imaćemo 25 radionica koje će biti i u vezi sa Japanom, ali i Egiptom, Turskom, Katarom... To je prilika da slobodno vreme provedu na kreativan i edukativan način- naveo je Filipović.


-Klub prijateljstva Šabac- Fuđimi doprinosi jačanju prijateljskih odnosa između dva grada i Japana i Srbije. Mi cenimo aktivnosti tog kluba. Međusobne posete naših učenika su veoma važne, pošto deca mogu da vide svojim očima kako je u Japanu. To je jako važno za naše odnose. Ovdašnji ljudi pokazuju izuzetnu posvećenost negovanju našeg prijateljstva i na tome smo veoma zahvalni građanima Šapca- naglasio je Cubota.

Među pojedincima i organizacijama koje su pružile klubu podršku u radu, zahvalnicu je dobio i „Glas Podrinja“.
D.D.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa