5. januar 2023.5. jan 2023.
Velikani Podrinja u Natinoj
Osnovna škola “Nata Jeličić” obeležila Dan škole

Velikani Podrinja u Natinoj

Škola je počela sa radom 1. septembra 1960. godine, a svečano otvaranje obavljeno je u oktobru mesecu. Od tada generacije osnovaca sticale su obrazovanje u Natinoj i postizale brojne i zapažene rezultate
Osnovna škola “Nata Jeličić” svečanom Akademijom u Šabačkom pozorištu obeležila je Dan škole i 62 godine postojanja i rada. Škola je počela sa radom 1. septembra 1960. godine, a svečano otvaranje obavljeno je u oktobru mesecu, kada je predsednik opštine predao školu na upravljanje prvom vršiocu dužnosti direktora. Od tada generacije osnovaca sticale su obrazovanje u Natinoj i postizale brojne i zapažene rezultate. Adresu škola nije menjala, ali iz godine u godinu trude se da učenicima pruže bolje i kvalitetnije školovanje. Uz kvalitetnu nastavu i vannastavne aktivnosti, rekonstrukciju i adaptaciju prostora za rad, kako su istakli, ponosni su i na decenije koje su iza njih, ali i na generacije koje obrazovanje sada stiču pod njihovim okriljem.

U programu obeležavanja Dana škole su učestvovali učenici uz podršku nastavnika. Ideja za svečanu Akademiju potekla je sa projektne nastave kada su istraživali prošlost Podrinja i znamenite ličnosti šabačkog kraja. Slika Stevana Čalića, “Velikani Podrinja” bila je inspiracija za vremeplov kroz prošlost i uzor za budućnost Natinim osnovcima.



-Sa nastavnicima, i uz podršku kustosa Narodnog muzeja Tatjane Marković pokušali su da dočaraju prošlost, i pokažu ko su naši velikani. Ponosni smo što nakon dve godine Dan škole obeležavamo u Šabačkom pozorištu uz Akademiju koju smo dugo i predano pripremali - naveo je Goran Sinobad pomoćnik direktora i profesor razredne nastave i dodao da su tokom prethodnog perioda realizovati značajne projekte i aktivnosti.

-Kao najvrednije ipak bih istakao uspehe naših učenika na takmičenjima, smotrama i konkursima. U matičnoj školi smo rekonstruisali sportske terene, učionice, krov i letnju učionicu. U Drenovcu zgrada je kompletno rekonstruisana. Sve to je samo deo godišnjih aktivnosti. Naravno, nije uvek sve lako, posebno u godinama pandemije. Ali, izazovi za nas, koji smo posvećeni radu sa decom čine da budemo bolji i pronalazimo inspiraciju i kreativna rešenja, ideje za sve.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa