24. februar 2022.24. feb 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Obeležen Međunarodni dan turističkih vodiča

Učenici i studenti obišli staro jezgro Šapca

Prilika za dopunjavanje stečenog znanja. Organizovana tematska turistička tura po starom jezgru Šapca
Međunarodni dan turističkih vodiča u ponedeljak simbolično je obeležila Turistička organizacija grada Šapca u cilju promocije turističke struke.

Tim povodom učenici srednje Ekonomske škole „Stana Milanović“ smera turistički tehničar kao i studenti Akademije strukovnih studija Šabac, Odseka za poljoprivredne i poslovne studije i turizam imali su priliku da učestvuju u tematskoj turističkoj turi po starom jezgru Šapca sa diplomiranim turizmologom i licenciranim turističkim vodičem Tamarom Pejić.

-Ove godine želeli smo da napravimo iskorak i nešto drugačije, samim tim što smo pozvali Akademiju strukovnih studija smera turizam kao i srednju Ekonomsku školu „Stana Milanović“ smera turistički tehničar. Ideja se rodila iz razloga što se u poslednje dve godine ceo svet, pa tako i Šabac nalazi u pandemiji Korona virusa i mnogi od njih koji studiraju turizam nisu imali priliku da imaju stručnu praksu ili da budu u kontaktu i u radu u turizmu – rekla je Tamara Pejić i dodala da je ovo prilika da oni na licu mesta vide kako izgleda vodički posao ali i šta sve to treba i mora da zna jedan turistički vodič ali i da se upoznaju sa radom Turističke organizacije grada Šapca.

V.d. direktora Turističke organizacije grada Šapca Dušan Simić istakao je da je u opisu njihovog posla da na mlađe naraštaje prenose stečena znanja i vrednosti.

-Drago mi je što su ovde učenici Ekonomske škole „Stana Milanović“ smer turistički tehničar i Više škole strukovnih studija smera turizam. Naš vodič će im ovde pokazati najznačajnije tačke u Šapcu, odnosno kada nama dođu turisti šta je ono što im mi pokažemo i naravno određene smernice i detalje koje jednog dana licencirani turistički vodič može da koristi u turističkim turama.

Kako bi upotpunili svoju teorijsku nastavu, učenici su imali priliku da vide kako izgleda jedan dan turističkog vodiča.

-Danas imamo priliku da posle dužeg vremena izvedemo studente iz svojih učionica i da svoj budući poziv i zanimanje pogledaju na jedan drugačiji način. Ovo je samo jedna od promocija, ne samo TOŠ, već i same Akadmije koja želi u budućnosti da osavremeni svoju nastavu, da poboljša smer turizma i na taj način poboljša stručnost svojih studenata – rekao je profesor Akademije strukovnih studija Šabac dr. Goran Stojićević.
Ž.P.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa