24. februar 2022.24. feb 2022.
Smanjenje  broja  zaraženih
SEDMIČNI IZVEŠTAJ
NAČELNIKA MUO

Smanjenje broja zaraženih

Podaci koji se publikuju javnosti govore o smanjenju broja zaraženih na dnevnom nivou i zabrinjavajućem broju preminulih građana. Krizni štab i dalje apeluje na sve građane da poštuju postojeće mere, koje nisu menjane i da se vakcinišu.

Pojačani inspekcijski nadzori se sprovodi tokom produženog vikenda,od četvrtka do nedelje,a redovni nadzori se vrše svakodnevno.

Od četvrtka 17. februara do ponedeljka 21. februara 2022. godine pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/milicije, o čemu su gradonačelnici gradova, predsednici opština i rukovodioci inspekcijskih službi obavešteni,kako bi se sačinio plan nadzora. Koordinisani nadzori su usmereni ka velikim objektima sa povećanim brojem korisnika usluga.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.
U periodu produženog vikenda, od četvrtka 17. februara do ponedeljka 21.februara 2022.godine sprovedeno je 878 nadzora u kojima je učestvovalo 79 inspektora. U pet nadzora su utvrđene nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu zaposlenih, ličnu zaštitnu opremu korisnika i na korona redara. Za utvrđene nepravilnosti izrečene su sledeće kazne:jedan prekršajni nalog od 300.000 dinara, jedan prekršajni nalog od 30.000 dinara i tri prekršajna naloga od po 5.000 dinara.
Od 19.marta 2021. godine počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE. Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi i dalje apeluju na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

7. decembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa