24. februar 2022.24. feb 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

KOMPANIJA “GALEB” SPREMNO DOČEKALA PRELAZAK NA NOVU FISKALIZACIJU

Nema razloga za odlaganje

“Rok za prelazak na novu e-fiskalizaciju neće biti produžen, a kako ni Narodna skupština više ne radi, praktično nema ko ni da ga produži. Mi smo sigurni da ćemo u narednih 30 dana moći da zadržimo cene, a u aprilu će one verovatno biti značajno veće”, navodi Radoslav Veselinović, osnivač kompanije “Galeb”. “Svim svojim korisnicima, koji sada kupe uređaje, smo omogućili besplatnu pretplatu do 1. maja, kao i da kasu mogu da kupe na 24 rate. Ništa se neće uštedeti ako se bude čekao poslednji momenat”, poručuje Ivan Spasojević, direktor u kompaniji “Galeb”
Rok za prelazak na novu fiskalizaciju završava se 30. aprila. Svi privrednici, sem taksista i advokata, do tada će morati da nabave i nove fiskalne uređaje.

Kompanija “Galeb” biće jedan od lidera i u ovoj fiskalizaciji, a pored prodaje uređaja korisnicinma nude i mogućnost da kompletan proces završe za njih. Prošlog petka organizovali su Dan otvrenih vrata za lokalne medije, gde su predstavili svoju ponudu za novu fiskalizaciju.

-Rok za prelazak na novu e-fiskalizaciju neće biti produžen, a kako ni Narodna skupština više ne radi, praktično nema ko ni da ga produži. Savetujem obveznicima koji imaju potrebe za ovim uređajima da se što pre obezbede, zbog toga što će u aprilu biti velike gužve, a i cene komponenti skaču. Mi smo sigurni da ćemo u narednih 30 dana moći da zadržimo cene, a u aprilu će one verovatno biti značajno veće, navodi Radoslav Veselinović, osnivač kompanije “Galeb”.

Firma, koja je u poslu fiskalizacije blizu 20 godina, poslednje tri je radila na realizaciji projekta nove fiskalizacije. Posebno su ponosni na softver koji se nalazi u uređajima koje su ponudili tržištu.

-Uređaji se odlikuju android tehnologijom i kvalitetnim softverom koji je već u upotrebi u nekim evropskim zemljama, a mi smo ga za naše tržište prilagodili da bude i na ćirilici i na latinici. Kvalitet uređaja i mogućnosti softvera upravo su ono što će, verujem opredeliti naše kupce da se odluče za naše uređaje. Naš uređaju N910 pro, koji će biti najprodavaniji, ima i pejment terminal, tako da će da se plaća i karticom, istakao je Veselinović.

Pored toga što omogućava rad fiskalne kase, softver na ovim uređajima pruža i mogućnost robnog poslovanja , praćenja stanja, izveštaja, unošenja artikala...

Kako bi olakšali svojim kupcima Galeb” otvara i lokal u Karađorđevoj ulici, preko puta “Jankove” škole. Pored toga što će tu moći da kupe kasu, moći će i da završe obuku, kako ne bi morali da odlaze u sedište firme.

-Nove fiskalne kase sada će morati da imaju svi, čak i oni koji na pijacama ne prodaju svoju robu. Izuzeti su samo taksisti i advokati. Očekuje se da oko 300.000 uređaja bude na tržištu. Ko se prijavio do 31. januara mogao je da uzme subvencije od države, koje su gotovo pokrivale trošak kupovine uređaja. Zahtev je podnelo oko 150.000 korisnika, ostali će morati da plate sve. Pretplata za softver je 12 do 15 evra mesečno, navodi Veselinović.

Onlajn pomoć
–Na našem Jutjub kanalu imamo više od 30 snimljenih videa o tome kako se uređaji koriste i kako se može izvršiti inicijacija. Tako da, onaj ko kupi uređaj, može i sam da nauči da ga koristi, ne mora da dolazi kod nas. Imamo otvoren i vebinar, koji je dnevno otvoren nekih šest sati i gde svako može da se uključi i direktno razgovara sa našim ljudima iz podrške. Takođe, imao i tematske vebinare. Edukujemo ljude po segmentima i na tim vebinarima se dnevno pojavljuje od 80 do 120 korisnika. Imamo licencu za 1.000 korisnika i mislim da će u aprilu i to biti malo, kaže Radoslav Veselinović.



“Galeb” je otvorio i kol centar za sve informacije, a obezbedili su i servisnu podršku za sve korisnike.

-Dobro smo opremljeni vozilima, alatima i naša servisna podrška je spremna na sve velike izazove u fiskalizaciji. Spremni smo da izađemo na teren i inastaliramo više od 100.000 uređaja, koje procenjujemo da ćemo imati. Možemo da se prilagodimo u kratkom vremenskom periodu i izađemo na teren u roku od 4 do 24 sata, da držimo obuke i edukacije na terenu, da vršimo instalacije i pružimo korisnicima svu podršku kako bi imali minimalan stres prilikom prelaska na novu fiskalizaciju, navodi direktor u ovoj kompaniji Ivan Spasojević.

Iz “Galeba” poručuju da nema razloga da se čeka i da se sve ostavlja za poslednji momenat.
-Svim svojim korisnicima, koji sada kupe uređaje, smo omogućili besplatnu pretplatu do 1. maja, kao i da kasu mogu da kupe na 24 rate. Ništa se neće uštedeti ako se bude čekao poslednji momenat, poručuje Spasojević.

Više od 30 odsto od ukupnog broja uređaja, “Galeb” će plasirati preko “Telekoma” i “Telenora”.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa