12. maj 2022.12. maj 2022.
Turnir posle dvogodišnje pauze

Turnir posle dvogodišnje pauze

STONI TENIS: ŠABAČKI TURNIR

Povratak lepoj tradiciji

Posle dve godine pauze usled epidemiološke situacije tradicionalni turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom ponovo je organizovan u Šapcu i ponovo je u sali Gimnazije nastupio veliki broj reprezentativaca koji već po tradiciji iz Šapca kreću put velikih međunarodnih takmičenja. Stonoteniski klub za osobe sa invaliditetom “Mačva” okupio je ovog proleća55 učesnika iz cele Srbije.

- Drago nam je što posle pauze zbog epidemiološke situacije ponovo možemo da ugostimo najbolje predstavnike našeg sporta, kao i selektora Keslera. Ovde je veliki broj reprezentativaca. Spojili smo kvalitet i kvantitet i to je najvažnije. Nadam se da ove godine nas čeka mnogo turnira širom Srbije - rekao je predsednik Mačve Robert Avdić naglašavajući da kao i uvek nadmetanje obuhvata i sedeće i stojeće kategorije.

-Minimum je pet igrača po kategoriji, gde nije bilo pet takmaca spojili smo ih i tako je bila jedinstvena sedeća kategorija za žene, jedinstvena za muškarce, kao i dve stojeće, kategorija 6 i 7 zajedno, odnosno 8, 9 i 10 zajedno.

Ove godine najbolje stonotenisere čeka bogata internacionalna sezona, Svetski šampionat i Svetski kup. U utorak su reprezentativci otputovali u Sloveniju na Svetski kup. Deo tima je, naravno, Mitar Palikuća sugrađanin naš i član novosadskog kluba, koji je posebno vezan za šabačko nadmetanje.

- Turnir u Šapcu ima dugu tradiciju i uvek se odazivamo u velikom broju. Nama je ovo deo priprema pred put. Važno je što se uvek nametne neko novi kao kandidat za reprezentaciju. Nedostajali su svima turniri i iako je bila duža stanka, vidim da su takmičari trenirali i da imaju šta da pokažu - naglasio je Palikuća, bronzani paraolimpijac iz Rija.

Pauzu od nacionalnih takmičenja svi su iskoristili za intenzivniji trening, kako novi među takmičarskim kategorijama, tako i najkvalitetniji.

-Trenirali smo, jer iako su iza nas dobri rezultati, ne zadovoljavamo se njima i želimo nove uspehe. Ovakvi turniri više znače našim kolegama iz Srbije zbog poena za rang listu, ali su i nama ispit da vidimo gde smo sa formom. Šabac je naša talija, velike smo uspehe ostvarivali posle ovog turnira i nadam se da će biti tako i dalje – izjavila je Borislava Perić Ranković, paraolimpijska šampionka iz Rija 2016. godine

Turnir u Šapcu boduje se za nacionalnu rang listu i otvara sezonu u Srbiji. Organizator je STIK Mačva Šabac i prijatelji turnira. Pokrovitelj Grad Šabac.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa