26. maj 2022.26. maj 2022.
Pauza do novih prvoligaških priprema (foto: Z. D.)

Pauza do novih prvoligaških priprema (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Kraj turbulentne sezone

Remi na kraju bez rezultatskog značaja. Ostvaren primarni cilj. Usponi i padovi neizbežni za mlad tim. Potraga za novim trenerom. Želja očuvati kostur i dodatno pojačati samo sa neophodnim igračima
Penal u poslednjim sekundama duela protiv Grafičara odneo je dva boda iz Šapca, ali srećom taj gubitak nije uticao na Šapčane koji su kolo ranije obezbedili opstanak. Završno kolo plej auta predstavljalo je priliku da se pruži prilika još nekim mladim igračima i da se već nagoveste snage od kojih se očekuje da nose teret i naredne prvoligaške sezone. Na kraju pozicija deset uz bodovni saldo bolji od osmoplasirane Loznice, no to je usud plej of/plej aut sistema. Primarni cilj je ostvaren, iako se snevalo u jednom trenutku više.

-Ambicije su bile stabilizacija kluba i izbegavanje borbe za opstanak. To je bilo realno za mlad tim kakav je Mačva imala. Počeli smo iznad svih očekivanja, izvanredno i neki snovi su se stvorili. Vremenom je forma bila u padu i to se odrazilo kroz rezultate. Doveli smo u pitanje opstanak, što nismo želeli, no najvažnije je da smo na kraju izbegli dramu poslednjeg kola i sačuvali klub u rangu gde je sada, a Mačva zaslužuje i najviši rang – smatra najiskusniji Lazar Marjanović.

Mačva - Grafičar 1:1 (1:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 500. Glavni sudija: Miroslav Miletić (G. Milanovac); pomoćnici: Novaković (Guča) i Džajić (Ub). Strelci: Marjanović u 45. i Ibanez u 90+6’ (penal). Žuti kartoni: Stevanović, Ristović, Samurović (Mačva); Ponjević (Grafičar)
MAČVA: Samurović, Nikolić, Jevtić (Popović), Sladojević, Stevanović, Mićanović (Radovanović), Pavić, Panić (Čvorić), Ristović, Arnautović (Marković).
GRAFIČAR: Stanković, Babić, Burmaz, Vasiljević (Bačanin),MituljikiĆ (od 67.Dejan Vidić), Jovan Mituljikić (Stajić), Knežević, Ilić (Ponjević), Leković, Šiškov (Stajić), Ibanez.


Ocene sezone tek slede, ali je završena svakako relativno uspešno, odnosno izbegnut je najgori scenario. Mačvu je nekoliko dana pre poslednjeg kola napustio i trener Milan Milanović i preuzeo ekipu iz Kazahstana. Kratko je boravio u Mačvi, od marta meseca, predvodio je na 11 mečeva gde je ostvario tri pobede, pet remija i tri poraza.

-Pauza će trajati negde do 20. juna i to je period u kome je primarno da pronađemo novog šefa stručnog štaba, a potom zajedno sa njim kostur mlade ekipe koju želimo da zadržimo, upotpunimo sa još nekoliko fudbalera, kako bi Mačva u narednoj sezoni bila još kvalitetnija na zadovoljstvo svih naših navijača. Imali smo uspone, padove, ali je najvažnije da smo na kraju pokazali kvalitet i potencijal – istakao je predsednik kluba Dragojlo Lazić.

U Prvoj ligi naredne sezone neće biti: Budućnosti, OFK Bačke, Timoka, Kabela, Mladosti i Javora, upitni su: Železničar i IMT (igraju baraž za viši rang), a stižu: Proleter, Metalac, Trajal, Vršac, Radnički N. Beograd, Sloga Požega ili Sloboda Užice, moguće Radnički Kragujevac i Novi Pazar (igraju baraž za opstanak u Super ligi).

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa