26. maj 2022.26. maj 2022.
S. Mešter (foto: RK Metaloplastika)

S. Mešter (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Za pobednički oproštaj

Gostovanje u Kragujevcu za kraj sezone. Borba za potvrdu trećeg mesta. Tri uzastopne pobede do sada. Radnički dužnik ove sezone
Drugo mesto je ostalo nedosanjan san i žal koji će ostati iz sezone koja piše svoju poslednju stranicu predstojećeg vikenda. Nadali su se Šapčani da bi u Kragunevcu mogao biti derbi za drugo mesto, šta je bilo do njih u prethodna tri kola su učinili, međutim trijumf Partizana u Kragujevcu i ubedljivija pobeda u Šapcu, nego poraz u Beogradu odveli su njih na drugo mesto.

Metaloplastika – Šamot 35:29 (21:10)
SH Zorka. Gledalaca: 400. Sudija: Alimpić i Crnjanski (oba Bačka Palanka). Sedmerci: MP 6(6); Dubočica 3 (2). Isključenja: MP 14; Dubočica 4 minuta.
MP: Pavković (4 odbrane), Kovačević, Jevtić 1, N. Milovanović, Ćosić, Srdanović 3, Mirković 2, F. Milovanović 1, Aidi 5 (2), Ivanić 3, Arsić (6 odbrana), Terzić 2, Brajović 7 (4), Milenković 5, Mešter 4, Dakić 2.
ŠAMOT: Preković, Radisavljević, Ilić 4, Vokši 1, Dragutinović, Radosavljević, Živojinović 5, Mrda 11 (2), Ilić, Krejović, Pavlović 2, Lomić, Milinić 3, Avramović 3, Mitrović.


Šamot je bio dobar sparing rival. Konačan rezultat ne deluje ubedljivo ni približno koliko podatak da je trebalo punih 16 minuta gostima da postignu prvi gol, da je bilo 12:0 za Metaloplastiku, te da su do kraja neki novi igrači dobili značajnu minutažu. Radnički je posle vezanih neuspeha uspeo da pobedi Rudar iz Kostolca. Najbolji mogući plasman za njih je treće mesto, dok je Šapčanima dovoljan bod u poslednjem kolu za poziciju tri.

-Naš cilj je da pobedimo i u poslednjem meču, naš cilj je uvek pobeda. Radnički je odlilan tim, kvalitetan i želimo da se pobedom oprostimo od plej ofa – istakao je kapiten Darko Arsić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa