Info

26. maj 2022.26. maj 2022.
foto: FB stranica  caritas Šabac

foto: FB stranica caritas Šabac

CARITAS ŠABAC PROSLAVIO 22. ROĐENDAN U AVLIJI ODRŽIVOG RAZVOJA U BOGATIĆU

Sinonim za uspeh

Tamo gde izostaje duhovnost, ne mogu da se sagledaju sve dimenzije ljudskog bića. Takođe, bez sjajnog tima ne bi bilo izuzetnih rezultata koje je realizovao Caritas Šabac
U Avliji održivog razvoja, Caritas Šabac je, u prisustvu brojnih poslovnih partnera i prijatelja, obeležio 22 godine rada. Svečanosti u Avliji održivog razvoja prisustvovali su poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac, predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, članovi Gradskog veća Šapca, predstavnici SPC, privrede, partneri na projektima, udruženja, institucija i ustanova sa kojima ova humanitarna organizacija ima uspešnu saradnju i prijateljske odnose.

foto: FB stranica
caritas Šabac


Ova humanitarna organizacija pomogla je preko 10 000 lica, realizovala 250 projekata iz oblasti socijalne zaštite


Predsednik Caritasa Srbije, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, istakao je da je značajan uspeh postignut zahvaljujući, pre svega, duhovnosti.

- Tamo gde izostaje duhovnost, ne mogu da se sagledaju sve dimenzije ljudskog bića. Takođe, bez sjajnog tima ne bi bilo izuzetnih rezultata koje je realizovao Caritas Šabac, istakao je Hočevar.
Ova humanitarna organizacija pomogla je preko 10 000 lica, realizovala 250 projekata iz oblasti socijalne zaštite i pokazala izuzetnu spremnost i efikasno delovanje tokom poplava 2014. godine. Pomoć u kući, dva dnevna boravka za odrasle sa intelektualnim smetnjama, stanovanje uz podršku, licencirane su usluge koje Caritas sprovodi na teritoriji Šapca i još 4 lokalne samouprave. Šezdeset korisnika dnevnog boravka i sedamdeset pet zaposlenih činjenice su koje jasno ilustruju da je Caritas Šabac ozbiljna organizacija širom otvorenih vrata za one kojima je pomoć potrebna.

foto: FB stranica
caritas Šabac


- Presrećan sam zbog svega što smo uradili, zbog tima koji smo izgradili i načina na koji smo pomogli našim korisnicima. Posebno sam ponosan na Avliju održivog razvoja, koja je primer ne samo za Srbiju, nego za ceo region. U planu su nam nove usluge i projekti, kao i da, pre svega, sačuvamo strukturu i kvalitet usluga koje imamo. Imamo i dva preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, istakao je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šabac.
M.F.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa