26. maj 2022.26. maj 2022.
A. Mušicki (foto: KK Mega fb profil)

A. Mušicki (foto: KK Mega fb profil)

KOŠARKA: ŠABAC SPAJA GRODNO I BEOGRAD

Uspesi Mušickih

Titula jednog kluba u juniorskoj Evroligi i treće mesto druge ekipe u Ligi Belorusije samo naizgled nemaju neke spone sa našim gradom, jer mega uspeh Mega Basketa koja je juniorski šampion Evrope i bronza tima Grodno 93 u Ligi Belorusije objedinjuju Šapčani, sin i otac, Andrej i Predrag Mušicki.
Ekipa Mega Basketa osvojila je titulu šampiona Evrope u juniorskoj kategoriji. Iza sebe su ostavili ekipe poput: Real Madrida, Asvela, Makabija, Rome, Pariza. U finalu su ubedljivo slavili 82:61. Iako mlađi od saigrača, Šapčanin Andrej Mušicki je na terenu provodio prosečno 21 minut, nastupio u svih pet utakmica, postigao 35 poena i dao značajan doprinos velikom uspehu. Pre ovog rezultata, Mušicki je svom timu doneo i titulu šampiona Srbije uzrasta do 17 godina.

P. Mušicki (foto: fb profil P. M.)


U Ligi Belorusije Smoki Minsk i Borisfen su neprikosnoveni, ali od ove sezone počinje buđenje još jednog velikog tima iz ove eks sovjetske republike. Grodno 93, predvođen trenerom iz Šapca, Predragom Mušickim posle finala Kupa, osvojio je i treće mesto u plej ofu, što je prva medalja i uspeh posle mnogo godina za ovaj tim. U četvrtfinalu su eliminisali Impuls Minsk, nisu mogli protiv Smokija, kasnijeg šampiona, ali su u borbi za bronzu u seriji nadigrali Rubon 3:2.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa