9. jun 2022.9. jun 2022.
Još ne znaju rivale – FK Mačva

Još ne znaju rivale – FK Mačva

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Mislili smo da je kraj

Kada je odigrano poslednje kolo, bili smo uvereni da je takmičaska sezona u Prvoj ligi Srbije okončana, a posle ovog vikenda i plasmana Slobode iz Užica u ovaj rang uvereni da je kompletiran i sastav lige gde će nastupati šabačka Mačva za sezonu 2022/23, no prevarili smo se. Preostalo je, čini se i više od jednog slobodnog mesta.

Naime, ono o čemu se govorilo, dobilo je i zvaničnu potvrdu OFK Žarkovo ovogodišnji učesnik plej ofa, šestoplasiran tim na kraju sezone, odlučio je da istupi iz Prve lige Srbije zbog nemogućnosti da finansijski odgovori zahtevima PLS. Istovremeno, postoje nezvanične informacije da će i stari klub, Radnički Novi Beograd, šampion Srpske lige Beograd ipak odustati od takmičenja u višem rangu, naravno iz istog razloga. Nedavno su se pojavile najave da bi čak i Zlatibor mogao da odustane od takmičenja.

Kako su u oba slučaja u pitanju ekipe iz FS Beograda ostaje pitanje ko će popuniti jedno ili dva mesta. Opcije su Budućnost Dobanovci kao najbolje plasiran tim među onima koji nisu opstali, odnosno Zemun kao drugoplasirani u Srspkoj ligi Beograd, a među kandidatima figurira i OFK Beograd, trećeplasirani klub SLB. Odluku donosi Fudbalski savez Srbije na principi interesa razvoja fudbala, bar tako piše u pravilniku. Istupanje Zlatibora otvara vrata za opcije: Sloga Požega, ili Bačka, moguće Timok, jer osim logike ništa ne obavezuje da mesto popuni tim iz istog podsaveza.
Od ove sezone će i prvoligaši morati da prođu strogo licenciranje pred nastup. Raspored mečeva biće poznat na žrebanju 14. juna.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa