8. decembar 2011.8. dec 2011.
PROBLEM LUTALICA SVE IZRAŽENIJI

ČIJI SU NAŠI PSI?

Već godinama psi lutalice prave probleme i u koceljevačkoj opštini. Sve ih je više, kreću se u čoporima, uznemiravaju ljude, a dešava se i da ih napadnu. Oni su postali gotovo nezaobilazna tema skupštinskih sednica, saveta roditelja u školama, na ulici... Zbog nedostatka hrane u zimskim periodima postaju sve agresivniji i opasniji.
- Bez ozbiljnije akcije i promene svesti nas samih nema efikasnog rešenja - tvrde nadležni.
Zaposleni u koceljevačkoj osnovnoj školi koji sa metlom u ruci za vreme odmora rasteruju čopor pasa lutalica u školskom dvorištu postala je gotovo uobičajena slika. Nedavno je u blizini ove ustanove zabeležen napad psa na đaka što je bio povod za polemiku kako na sednici saveta roditelja, tako i prilikom zasedanja opštinskog veća ali i na skupštinskim sednicama.
U školi kažu da je u čoporu i do 15-ak životinja, ali da su pojedini psi negovani, što ukazuje na činjenicu da stanari u blizini škole puštaju svoje ljubimce van kućnih dvorišta kako bi se hranili đačkim užinama.
Lutalica ima u gotovo svim delovima Koceljeve, ali i u svim selima opštine. Od početka ove godine nadležnoj opštinskoj službi prijavljeno je sedam napada na domaće životinje, uglavnom ovce, kao i četiri na ljude, ali je ovaj broj realno veći jer se procenjuje da mnogi napadi nisu ni prijavljeni.
Rukovodstvo opštine je svesno da psi lutalice prave velike probleme, ali ističu da nije reč o lutalicama već o napuštenim psima i apeluju na vlasnike da svoje ljubimce čuvaju i staraju se o njima na adekvatan način.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa