Инфо

8. децембар 2011.8. дец 2011.
ПРОБЛЕМ ЛУТАЛИЦА СВЕ ИЗРАЖЕНИЈИ

ЧИЈИ СУ НАШИ ПСИ?

Већ годинама пси луталице праве проблеме и у коцељевачкој општини. Све их је више, крећу се у чопорима, узнемиравају људе, а дешава се и да их нападну. Они су постали готово незаобилазна тема скупштинских седница, савета родитеља у школама, на улици... Због недостатка хране у зимским периодима постају све агресивнији и опаснији.
- Без озбиљније акције и промене свести нас самих нема ефикасног решења - тврде надлежни.
Запослени у коцељевачкој основној школи који са метлом у руци за време одмора растерују чопор паса луталица у школском дворишту постала је готово уобичајена слика. Недавно је у близини ове установе забележен напад пса на ђака што је био повод за полемику како на седници савета родитеља, тако и приликом заседања општинског већа али и на скупштинским седницама.
У школи кажу да је у чопору и до 15-ак животиња, али да су поједини пси неговани, што указује на чињеницу да станари у близини школе пуштају своје љубимце ван кућних дворишта како би се хранили ђачким ужинама.
Луталица има у готово свим деловима Коцељеве, али и у свим селима општине. Од почетка ове године надлежној општинској служби пријављено је седам напада на домаће животиње, углавном овце, као и четири на људе, али је овај број реално већи јер се процењује да многи напади нису ни пријављени.
Руководство општине је свесно да пси луталице праве велике проблеме, али истичу да није реч о луталицама већ о напуштеним псима и апелују на власнике да своје љубимце чувају и старају се о њима на адекватан начин.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa