8. decembar 2011.8. dec 2011.
SMANjEN BROJ NAJTEŽIH KRIVIČNIH DELA

ŠABAC MIRAN I BEZBEDAN GRAD

Sudeći po statisticii broj najtežih krivičnih dela na teritoriji koju pokriva šabačka Policijska uprava je u konstantnom padu. Nadležni tvrde da će ovaj trend biti nastavljen do ostvarenja krajnjeg cilja ““ povratka na stopu kriminala iz osmdesetih godina
U prvih deset meseci ove godine imamo smanjenje najtežih krivičnih dela. Manje je ubistava, razbojničkih krađa, neovlašćenih korišćenja tuđih vozila. Poređenja radi, pre dve godine smo imali 72 ukradenih vozila, a sada 48. Dakle, kada se radi o težim krivičnim delima, reč je o konstantnom padu. Manje je i kršenja zakona koja su u vezi sa nelegalnom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, dok je broj krađa u porastu za nekih pet odsto ““ istakao je načelnik Policijske uprave Šabac Slaviša Spasojević, i napomenuo da je nasuprot smanjenju stope kriminala, na teritoriji koju pokriva Uprava došlo do povećanja procenta broja rasvetljenih slučajeva.
- Od 2009. godine, broj rešenih predmeta je u porastu. Za prvih deset meseci ove godine rešili smo 61 odsto slučajeva, ali verujem da će ovaj procenat do kraj decembra biti još veći, objašnjava Spasojević i ističe da je zajednički cilj svih zaposlenih u Policijskoj upravi da svojim delovanjem Šabac vrati u neke mirnije tokove, koji su karakterisali ranije vreme, odnosno period osamdesetih godina.
Povoljna statistika, po Spasojevićevim rečima, rezultat je predanog rada svih pripadnika šabačke Policijske uprave. Uspostavljena je odlična saradnja sa kolegama iz Regiona, pripadnicima resornog Ministarstva ali i okružnim tužiocem u Šapcu. Značajna je i podrška Gradske uprave.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa