Инфо

8. децембар 2011.8. дец 2011.
СМАЊЕН БРОЈ НАЈТЕЖИХ КРИВИЧНИХ ДЕЛА

ШАБАЦ МИРАН И БЕЗБЕДАН ГРАД

Судећи по статистиции број најтежих кривичних дела на територији коју покрива шабачка Полицијска управа је у константном паду. Надлежни тврде да ће овај тренд бити настављен до остварења крајњег циља ““ повратка на стопу криминала из осмдесетих година
У првих десет месеци ове године имамо смањење најтежих кривичних дела. Мање је убистава, разбојничких крађа, неовлашћених коришћења туђих возила. Поређења ради, пре две године смо имали 72 украдених возила, а сада 48. Дакле, када се ради о тежим кривичним делима, реч је о константном паду. Мање је и кршења закона која су у вези са нелегалном производњом и стављањем у промет опојних дрога, док је број крађа у порасту за неких пет одсто ““ истакао је начелник Полицијске управе Шабац Славиша Спасојевић, и напоменуо да је насупрот смањењу стопе криминала, на територији коју покрива Управа дошло до повећања процента броја расветљених случајева.
- Од 2009. године, број решених предмета је у порасту. За првих десет месеци ове године решили смо 61 одсто случајева, али верујем да ће овај проценат до крај децембра бити још већи, објашњава Спасојевић и истиче да је заједнички циљ свих запослених у Полицијској управи да својим деловањем Шабац врати у неке мирније токове, који су карактерисали раније време, односно период осамдесетих година.
Повољна статистика, по Спасојевићевим речима, резултат је преданог рада свих припадника шабачке Полицијске управе. Успостављена је одлична сарадња са колегама из Региона, припадницима ресорног Министарства али и окружним тужиоцем у Шапцу. Значајна је и подршка Градске управе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa